Daugavpilī plāno mainīt daudzdzīvokļu māju siltināšanai domātā finansējuma piešķiršanas kārtību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja portālam Gorod.lv, ka tiek izstrādāti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos par Doms līdzfinansējuma piešķiršanu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās.

Grozījumi paredz, ka līdzfinansējums tiks piešķirts nevis tām mājām, kuras ātrāk noformējušas nepieciešamos dokumentus, bet tām, kurām minētie pasākumi ir nepieciešami visvairāk.

Domes līdzfinansējuma programmas apjoms nākamgad varētu būt šī gada līmenī, t.i., tie būs aptuveni 400 tūkst. latu.

„Prakse liecina, ka 400 tūkst. latu ir ļoti maz, ar šo summu gadā var siltināt 3-4 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, bet mums ir nepieciešams sakārtot vismaz 30 mājas gadā.

Lai nepieciešamie darbi pirmkārt tiktu veikti daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, kurās tie ir steidzami un varētu novērst lielus siltuma zudumus, tiks pieņemti grozījumi saistošajos noteikumos. Grozījumu pieņemšana ir nepieciešama arī tāpēc, ka, nesniedzot iedzīvotājiem palīdzību šajā jautājumā, tiek noslogots sociālais budžets”, pastāstīja Pēteris Dzalbe.

Pilsētas domes priekšsēdētaja vietnieks piebilda, ka tiek plānots vairāk uzmanības pievērst daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšanas valsts līdzfinansējuma programmai, sakarā ar ko tiek nostiprināta DzKSU ražošanas un tehniskā bāze (lai vairākus darbus veiktu pašu spēkiem), tiek sagatavota dokumentācija un noteikti speciālisti, kuri īstenos projektus un aizstāvēs iedzīvotāju intereses.


Написать комментарий