J.Zaicevs: 100 dienu galvenais rezultāts ir unikāls precedents – PAS „Daugavpils siltumtīkli” atkal piederēs pilsētai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs uz portāla Gorod.lv lūgumu pastāstīt par pašreizējā Domes sasaukuma pirmajām 100 darba dienām iesniedza sekojošo rakstisko komentāru (kas nav rediģēts):

„Šīs 100 dienas nebija bez problēmām. Pašreizējo valdošo koalīciju veido septiņas partijas, kuru viedokļi ir dažādi, brīžiem – pat pretrunīgi. Tomēr tā strādā pilsētnieku labā. Paveikts nav daudz, jo pagājušas tikai 100 dienas. Nestāstīšu par to, ko paveica mani kolēģi, pievērsīšos tam, kas bija atkarīgs no manis.

Patlaban tiek radīts unikāls precedents – privātpersonām piederošā PAS „Daugavpils siltumtīkli” atkal piederēs pilsētai.

Pēc manas iniciatīvas tika izveidota darba grupa, kas pārbauda visās SC noslēgtos līgumus – visi deputāti šo iniciatīvu atbalstīja. Tika izpētīts ar firmu „Batergo” noslēgtais līgums un secināts, ka tas kaitē pilsētai. Līguma dēļ nevar kontrolēt tarifu, tādēļ jāmeklē iespēja lauzt līgumu. Tieši tāpēc jāveic ekspertīze, bet tai jāatšķiras no „Ernst&Young” veiktās ekspertīzes, kuru nevar publiskot – jābūt tiesībām iesniegt to tiesā. Žēl, ka to nav sapratis viens mans kolēģis, kurš balsoja pret ekspertīžu veikšanu. Acīmredzot viņš nesaprot, ka gadījumā, ja līgums netiks lauzts, pēc projekta īstenošanas siltuma cenas pieaugs, sasniedzot 3-4 latus par m2!

Darba grupai iedalītā nauda – 13300 lati – tiks izmantota, lai izvērtētu par SC2 un SC1 noslēgtos līgumus, SIA „Daugavpils ūdens” īstenotos projektus. Šo summu nevar salīdzināt ar līdzekļiem, kurus Kulakova samaksāja par „Ernst&Young” veikto ekspertīzi. Atgādināšu, ka VIENAS ekspertīzes veikšana maksāja 21000 latu. Ir taču starpība.

Kamēr tiek veiktas ekspertīzes, veicam pilsētas vadītāju, kuri bija saistīti ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” attīstību, aptauju. Tikāmies ar Alekseju Providenko un Jāni Lāčplēsi, plānojam tikties ar Ritu Strodi un Žannu Kulakovu. Rihards Eigims par savu darbību pilsētas siltumapgādes sistēmā atteicās runāt. Pēc tikšanām sapratām, ka PAS „Daugavpils siltumtīkli” nedarbojās, ievērojot 2003.gadā izstrādāto nozares attīstības koncepciju.

Runājot par manu galveno politisko solījumu – ar firmu „Batergo” noslēgtā līguma laušanu, ir pamats uzskatīt, ka tas varētu tikt lauzts. Pēc diviem gadiem cilvēkiem nedraudēs astronomiski rēķini no privātīpašnieka.

Galvenais sasniegums humanitārajā jomā ir brauciens uz Maskavas administratīvo apgabalu un panāktā vienošanās par Daugavpils pārstāvniecības atklāšanu Maskavā un Maskavas pārstāvniecības atklāšanu Daugavpilī – tas noteikti atdzīvinās mūsu sadarbību tūrisma un ekonomikas jomās.

Tiek risināti arī sociālie jautājumi. 1.-6.klāšu skolēni ir nodrošināti ar bezmaksas skolas pusdienām, bez maksas izmanto sabiedrisko transportu. Tiek izstrādāti grozījumi saistošajos noteikumos par pašvaldības dzīvokļa piešķiršanu. Tas kļūs pieejamāks. Vārdu sakot, Dome arvien vairāk pievēršas pilsētnieku problēmām, īsteno kreiso politiku”.


Написать комментарий