Kā Dagdā svinēja starptautisko veco ļaužu dienu

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Šo svētku svinēšana ir aizsākusies jau 1991.gadā. Šīs dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanas problēmām un veco ļaužu dzīves aktualitātēm, ziņo Dagdas novada portāls.

Dagdas sociālās aprūpes centrs nebija izņēmums, un 4.oktobrī norisinājās pasākums veltīts starptautiskai veco ļaužu dienai. 

Mūsu ciemiņi - atraktīvās līnijdejotājas no Skaistas, nebija vienas, jo tās pavadīja brangs un smaidīgs „ķirbja kungs”. Tam tā iepaticies Dagdā, ka nolēmis palikt pansionātā.  

Dagdas pirmsskolas izglītības iestādes bērni bija lieli malači – gan dejoja, gan dziedāja, gan muzicēja. Skatītāji bija sajūsmā un labprāt baudītu priekšnesumus vēl un vēl. 

Jaukās balss īpašniece jauniete ar ģitāru ļāva izbaudīt sirdi sildošas dziesmas. Kāds smaidīja aiz prieka, bet kāds raudāja aiz aizkustinājuma.

Tikpat mīļi bija klausīties Dagdas novada pensionāru apvienības vokālo ansambli „Ivušķi” un Dagdas pensionāru biedrības vokālo ansambli “Sendienas”. Tās dziesmas, kas kādreiz tika dziedātas gan pie svētku galda, gan citos pasākumos, tika atcerētas un dziedātas līdz. Turpinājumā varēja arī uzdejot, jo Larisas Tukišas izpildījumā tika spēlēta ballīte.

Dagdas sociālās aprūpes centrs visiem Dagdas novada senjoriem novēl stipru veselību, neizsīkstošu enerģiju, dzīvesprieku un ilgu mūžu!



Написать комментарий