Sākusies balsošana par konkursa «LMT Jēkabpilij» projektiem

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Pirmdien, 14.oktobrī sākusies balsošana par konkursa "LMT Jēkabpilij” projektiem. Jēkabpils iedzīvotāji bija izrādījuši lielu interesi, un kopumā iesniegts 21 projekts, no kuriem žūrija 12 darbus izvirzījusi otrajai kārtai un nodevusi iedzīvotāju izvērtēšanai, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

"Attīstība sākas ar katru no mums, tāpēc veiksmīga Latvijas izaugsme iespējama tikai tad, ja izjutīsim kopīgu atbildību par valsti. Mūsu valstī dzīvo radoši un ar iniciatīvu bagāti cilvēki, kas ar savu piemēru iedvesmo un aizrauj arī citus. Mēs nevaram izdarīt visu, bet kopā mēs varam paveikt daudz,” stāsta LMT prezidents Juris Binde.

Konkursā varēja piedalīties ikviens Jēkabpils pilsētas iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona.

„Esmu patīkami pārsteigts par jēkabpiliešu atsaucību gatavojot projektu pieteikumus - aktivitāte apliecina, ka pilsētniekiem ir gan idejas, gan prasmes sagatavot kvalitatīvus un saistošus projektu pieteikumus. Ir vairākas patiešām interesantas iniciatīvas, ko būtu vērts īstenot Jēkabpilī. Lai gan balsojuma otrajai kārtai netika izvirzīti visi projekti, aicinu iedzīvotājus aktīvi balsot par tām idejām, kas sniegs ieguvumu iespējami plašākai pilsētnieku daļai un padarīs mūsu dzīves telpu interesantāku un skaistāku,” atzīst Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs.

Konkursā pieteiktie projekti ir visdažādākie - sākot no velonovietņu izveides pie pilsētas bibliotēkām, draudzības festivāla rīkošanas visiem pilsētas iedzīvotājiem un beidzot ar multifunkcionālu dizaina soliņu izveidi, grāmatu nodošanas stacijas uzstādīšanu, ūdensslēpošanas parka izveidi un strītbola laukuma ierīkošanu.

Domājot par jaunāko paaudzi, Jēkabpils Sociālā dienesta ģimenes atbalsta centram ir vēlme izveidot „zaļo klasi”, kuras mērķis ir sniegt papildu iespējas bērniem uzturēties svaigā gaisā.

„LMT Jēkabpilij” pieteikti arī vairāki mākslas un kultūras projekti, kas liecina par jēkabpiliešu vēlmi saglabāt pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu un uzsvērt lietišķās mākslas tradīciju. Jēkabpils pilsētas pašvaldības aģentūras „Jēkabpils vēstures muzejs” projekta pieteikums paredz muzeja dalību Starptautiskajā akcijā „Muzeju nakts”, savukārt Jēkabpils ukraiņu kultūrizglītojošā biedrība „Javir” nolēmusi rīkot slavenā ukraiņu dzejnieka un mākslinieka Tarasa Sevčenko atceres pasākumus.

Aktīvi līdzdarboties pilsētas izaugsmē un attīstībā vēlas arī jaunākā paaudze - jauniešu kluba „13.pirmdiena” iesniegtais projekts paredz izglītot pilsētniekus un realizēt vairākus izglītojošus pasākumus, kuru laikā tiktu diskutēts par dažādām sociālām tēmām.

No visiem iesniegtajiem projektiem žūrija, kuras sastāvā bija pašvaldības un LMT pārstāvji atlasīja 12 projektus, kas tika izvirzīti otrajai kārtai un nodoti iedzīvotāju izvērtēšanai.

Žūrijas 12 izvirzītie projekti:

  1. Ar saules baterijām uzlādējama mobilo telefonu uzlādes (UBS) stacija un atpūtas punkts
  2. Draudzības alejas festivāls
  3. Grāmatu nodošanas stacijas uzstādīšana pie Jēkabpils pilsētas bibliotēkas
  4. Multifunkcionāla dizaina soliņa uzstādīšana Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves pludmalē
  5. Muzeju nakts Krustpils pilī
  6. Solis labākai dzīvei
  7. Strītbola laukums pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas Jēkabpils pilsētas jauniešiem
  8. Tarasam Ševčenko - 200
  9. Veikborda/ūdensslēpošanas parka izveide (konstrukciju uzstādīšana)
  10. Velonovietņu izveide pie Jēkabpils Galvenās un Jēkabpils Pilsētas bibliotēkām
  11. Viedokļu revolūcija. Esi par vai pret?
  12. Zaļā klase mazajiem un lielajiem

Pirmajā kārtā projektus vērtēja LMT un pilsētu pašvaldību žūrija, otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteiks paši iedzīvotāji, balsojot elektroniski pašvaldības interneta mājas lapā vai aizpildot balsošanas anketas pašvaldībā uz vietas. LMT klientiem tiek sniegta iespēja balsot arī portālā m.lmt.lv un ar īsziņas palīdzību, sūtot projekta identifikāciju uz numuru uz 1668 (piemēram, balsojot par projektu, kas sarakstā ir ar pirmo numuru, jāsūta īsziņa ar tekstu Jekabpils1.)

Balsošana par projektiem turpināsies līdz 25.oktobra plkst. 17.00. Finansējumu projekta īstenošanai 500-2000 latu apmērā varēs saņemt līdz pieciem projektiem.

Nobalsot un iepazīties visu projektu aprakstiem var iepazīties Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā. 

Jau ziņots, ka turpinot pavasarī uzsākto projektu „LMT Latvijai”, LMT sadarbībā ar četrām Latvijas pilsētām - Daugavpili, Rēzekni, Kuldīgu un Jēkabpili, augustā izsludināja pieteikšanos projektu konkursa „LMT Latvijai” nākamajai kārtai.

Par konkursu "LMT Latvijai"

Jau otro gadu „Latvijas Mobilais Telefons” sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām organizē projektu konkursu „LMT Latvijai” pilsētu iedzīvotājiem un iedzīvotāju grupām, kuri vēlas ar idejām un projektiem piedalīties savas pašvaldības attīstībā. Šogad konkursā „LMT Latvijai” piedalās astoņas pilsētas - Liepāja, Daugavpils, Valmiera, Ventspils, Jelgava, Jēkabpils, Kuldīga un Rēzekne. Konkursa mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas pilsētās un atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas pilsētu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.


Написать комментарий