Uz Domes darba grupas sapulcēm aicina bijušos pilsētas mērus un PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, oktobra beigās darba grupai, kas pēta PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus, jāpabeidz darbs un jāiesniedz deputātiem secinājumi.

Darba grupas priekšsēdētājs un Daugavpils pilsētas domes deputāts Jevgeņijs Carevs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņš esot rūpīgi izpētījis ar firmu „Batergo” noslēgto līgumu un kompānijas „Ernst&Young” veiktās ekspertīzes rezultātus. Darba grupa esot veikusi pārrunas ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadību.

Pēc J.Careva vārdiem, darba grupa aicina uz sarunu visus bijušos pilsētas domes priekšsēdētājus, kuri darbojās šajā amatā no 2000.gada. „Mēs vēlētos kopīgi noskaidrot, kādas kļūdas tika pieļautas un kāda, pēc bijušo mēru domām, ir uzņēmuma nākotne. Izņemot bijušos pilsētas mērus, uz grupas sapulcēm aicināsim PAS „Daugavpils siltumtīkli” bijušos vadītājus un speciālistus.

Pirmais komentāru sniedza Aleksejs Providenko, kurš pusotru stundu uzstājās darba grupas sapulcē un stāstīja, kā uzņēmums ir nonācis neapskaužamā situācijā, izteica priekšlikumus situācijas labošanai.

Šāda veida tikšanās piedalīsies arī pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Savu piekrišanu dalībai darba grupas sapulcē deva Rita Strode un Žanna Kulakova. Rihards Eigims sākumā arī piekrita, bet vēlāk atzvanīja un paziņoja, ka nevarēs ierasties. Domāju, ka viņš tomēr atradīs laiku, lai tiktos ar darba grupu.

Ceru, ka ar darba grupu tiksies arī ar pilsētas darbu saistītie speciālisti, kuri pastāstīs, kas ir noticis un kā var labot situāciju”, paskaidroja darba grupas priekšsēdētājs.

J.Carevs uzskata, ka patlaban vislielākās problēmas sagādā PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtie līgumi, it īpaši līgums ar firmu „Batergo”. „Mums šķiet, ka, laužot šo līgumu un parakstot jaunus, siltums kļūs daudz lētāks. Manuprāt, problēma ir saistīta ar to, ka neviens pilnībā neatbild par siltumapgādes sistēmu: kāds ražo siltumu, cits to patērē, patērētāji to saņem. Pastāv trīs īpašnieki. Pilsētā jābūt vienam saimniekam, kurš atbildētu par pilsētniekiem piegādāto siltumu. Tai jābūt valsts sistēmai, centralizētai sistēmai, kuras īpašnieks ir pilsēta.

Transportējot siltumu, notiek lieli siltuma zudumi. Iegādājoties dabasgāzi no Krievijas, mēs finansējam „Gazprom”, palīdzam cilvēkiem vizināties ar skaistām automašīnām un jahtām. Šobrīd šim uzņēmumam maksājam aptuveni 20 miljonus latu. 20 gadu laikā esam samaksājuši 400 miljonus latu.

Mums ir priekšlikumi, kuri palīdzētu atrisināt situāciju, ne velti darba grupa strādā jau trešo mēnesi, bet tie tiks paziņoti pēc darba beigšanas un ekspertīžu rezultātu saņemšanas. Turklāt vēlētos dzirdēt savu kolēģu viedokli. Cerams, ka mūsu lēmumus cilvēki uztvers nopietni, jo tie būs pārdomāti un ilgtspējīgi. Stratēģiskai programmai jābūt izpildītai”, paziņoja deputāts.

Atgādināsim, ka ar firmu „Batergo” noslēgtā līguma laušana bija viens no šajā darba grupā strādājošā deputāta Jurija Zaiceva priekšvēlēšanu programmas punktiem. „Zaiceva kungs, ar kuru kādu laiku strādāju, ir atbildīgs un dziļš cilvēks. Es augsti novērtēju viņa viedokli un priecājos, ka viņš ir šajā darba grupā. Viņš ir apveltīts ar augstu taisnīguma sajūtu, manuprāt, pilsētniekiem ir paveicies, ka viņiem ir tāds deputāts”, uzskata darba grupas priekšsēdētājs.


Написать комментарий