Lielbritānijas tirdzniecības taktika – atvieglos vīzu izsniegšanu ķīniešiem

foto: AFP
foto: AFP

Pēc nedēļu ilgas vizītes Ķīnā, kas vērsta uz Lielbritānijas un Ķīnas tirdzniecības attiecību uzlabošanas, britu finanšu ministrs Džordžs Osborns paziņojis, ka Lielbritānija atvieglos ķīniešiem ieceļošanu savā valstī, ērtākā veidā izsniedzot vīzas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šobrīd ķīniešiem, kuri ceļo uz Lielbritāniju, papildus Eiropas Savienības (ES) vīzai, nepieciešama arī atsevišķa vīza uz britu salām.

Vīzu iegūšanas atvieglojumu jutīs ne tikai biznesa vide, bet arī studenti, kas šeit ierodoties arvien vairāk, sacījis Lielbritānijas finanšu ministrs. Tiesa, Osborns vēl nav minējis, kad tieši jaunais vīzu izsniegšanas veids varētu stāties spēkā.

„Mēs esam divas lielas tirdzniecības nācijas ar dalītām interesēm atstāt pasaules tirgus ceļus brīvus un atvērtus,” abu valstu attiecības komentējis Osborns.

Pērn Lielbritānija izsniegusi ap 210 000 vīzas ķīniešu iebraucējiem, kuru kopējais pienesums Lielbritānijas ekonomikai esot bijis ap 300 miljonu sterliņu mārciņu (249 miljoni latu), liecina valdības aplēses.


Написать комментарий