Aktieris maina profesiju

foto: Mavrix
foto: Mavrix

Televīzijas kanāls National Geographic sācis demonstrēt dokumentālo raidījumu ciklu Bīstamākie darbi Krievijā kopā ar Vinniju Džonsu (Vinnie Jones: Russia’s Toughest), kas skatāms ceturtdienās pulksten 20.

Dokumentālo raidījumu ciklā Bīstamākie darbi Krievijā kopā ar Vinniju Džonsu varēs uzzināt, cik skarbos un dzīvībai bīstamos apstākļos strādā daļa darbarūķu plašajā kaimiņzemē Krievijā. Leģendārais britu izcelsmes Holivudas spīdeklis Vinnijs Džonss savos 48 gados nerimstas meklēt izaicinājumus un kārtīgu adrenalīna piešprici un dodas savdabīgā misijā uz Krieviju, lai pārliecinātos, vai šī valsts patiešām ir pasaulē skarbākā vieta strādāšanai un dzīvošanai. Raidījumā var vērot, kā raidījuma varonis iejūtas krievu dzelzceļnieka netīrajā un smagajā darba ikdienā, bet vēlāk pievienojas augstākās raudzes miesassargiem, kuriem jāsargā divas superbagātas Maskavas slavenības no brutālām nolaupītāju bandām. Vinnijam pamatīgus izaicinājumus sagādā arī darbs malumednieku ķērāju brigādē un ziemeļbriežu ganu pulkā Kamčatkā, Tālajos Austrumos, kur mīnus 50 grādos nākas gulēt zem klajas debess, baidoties no vilkiem un lāčiem. Šķiet, ka Vinnijam nav nekā neiespējama, taču izrādās, ka Krievijas skarbums šo bezbailīgo un izturīgo britu spēj nokausēt līdz fizisko un garīgo spēku pilnīgam izsīkumam.

Džonss, kurš savulaik pārstāvēja Velsas izlasi, kļuva populārs ar skandaloziem izgājieniem futbola laukumā, bet pasaules slavu ieguva 1998. gadā ar gangstera lomu tolaik nepazīstamā režisora Gaja Ričija filmā Nav dūmu bez stobriem (Lock, Stock and Two Smoking Barrels), kam sekoja lomas daudzos citos kases grāvējos. Vinnijs savā aktiera karjerā izmanto skarbā futbolista tēlu un ir pazīstams ar savu agresivitāti un biedējošo uzvedību. Iespējams, ka šādu taktiku viņš izvēlējies bērnības pārdzīvojuma dēļ – lai gan Vinnijs bumbu čakli dzenāja jau puikas gados, tīņa vecumā viņu talanta trūkuma dēļ atskaitīja no vietējās komandas. Tādējādi puisim kādu laiku iztiku vajadzēja pelnīt ar betona maisīšanu jaunceltnē. Tikai 20 gadu vecumā par viņu apžēlojās kāda trešās līgas kluba treneris, kuram likās, ka tik raženu puisi varētu izmantot pretinieku iebaidīšanai.


Написать комментарий