Daugavpilī ir grozīta pieeja pašvaldības dzīvokļu piešķiršanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka agrāk pašvaldības un DzKSU sadarbībā bija nepilnības – pašvaldības dzīvokļi tika piešķirti sliktā stāvoklī un iedzīvotāji bija spiesti ņemt kredītu dzīvokļa sakārtošanai.

„Tagad Dome pati kontrolēs šo situāciju, bet DzKSU tikai apkalpos dzīvojamo fondu. No septembra pašvaldībā strādā būvinženieris, kurš kontrolē darbu kvalitāti, ja kvalitāte nav atbilstoša, dzīvoklis netiek izīrēts.

Šī darba rezultāti jau ir redzami, tomēr vēl ir dzīvokļi, kuriem ir nepieciešams remonts un tam vajadzīgi 5-8 tūkst. latu. Sekojam, lai cilvēkiem nepiešķirtu dzīvokļus avārijas stāvoklī esošajās ēkās, kurās daudz jāiegulda. Šādu māju ir 10 un tajās ir 8 dzīvokļi. Pašvaldībai ir pietiekami daudz dzīvokļu, tādēļ cilvēkiem netiek piešķirti dzīvokļi avārijas stāvoklī esošajās mājās”, atzīmēja P.Dzalbe.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks piebilda, ka patlaban uz pašvaldības dzīvokli pretendē aptuveni 120 cilvēki, 95% no kuriem dzīvo sociālajās iestādēs
Šaurā ielā 26 un 28.

„Drīzumā tiek plānots caurskatīt noteikumus par pašvaldības dzīvokļu piešķiršanas kārtību un iekļaut noteikumos jaunas cilvēku kategorijas – uz dzīvokli varēs pretendēt jaunās ģimenes, speciālisti, nepilnas ģimenes, vientuļās mātes ar maziem bērniem utt.

Tāpat tiek strādāts, lai panāktu sociālās iestādes Šaurā ielā 26 darba uzlabošanu, lai piešķirtu iestādei sociālās mājas statusu un izmitinātu tur ģimenes, kuras var patstāvīgi dzīvot dzīvoklī”, paziņoja P.Dzalbe.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka vārdiem, pašvaldības dzīvokļu sakārtošanu DzKSU galvenokārt veic pašu spēkiem. Pagaidām netiek domāts par darbinieku štata palielināšanu, tas varētu būt iespējams, ja radīsies papildus darba apjomi.


Написать комментарий