M.Pupiņš nedomā, ka tiesa pieņems taisnīgu spriedumu lietā par viņa meitas slepkavību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 15.oktobrī, Rīgā notiks tiesas sēde lietā par Elīnas Pupiņas slepkavību, kurā tiek apsūdzēts Jānis Gaigals. Noziegums pastrādāts pērnā gada maijā.

Noslepkavotās meitenes tēvs Mihails Pupiņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka rīt Rīgā notiks nevis tiesa, bet cirks.

„Ceram, ka slepkava tiks sodīts. Izmeklētājs jau sākumā brīdināja: „Jūs nekad neko nepierādīsiet!”. Tas bija jūtams izmeklēšanas gaitā. Tiesu medicīnas eksperta slēdziens neatbilst patiesībai. Vairākas reizes centāmies atteikties no tiesneses, kura ilgu laiku strādāja mūsu meitas slepkavas radinieka pakļautībā.

Turklāt apsūdzētā rīcībā ir visi izmeklēšanas materiāli, Elīnas un viņas ģimenes personīgie dati, adreses, tas ir likuma pārkāpums. Vārdu sakot, slepkavam un viņa advokātam ir cietušās puses argumentu kopums, kas noteikti tiks izmantots. Tas nozīmē, ka slepkavam nekas nedraud.

Tomēr mēs cīnāmies un neapstāsimies. Mūsu pieredze var noderēt citiem cilvēkiem, jo no nelaimes neviens nav pasargāts, bet sistēma ne tikai neaizsargā, bet slēpj patiesību. Es to nevienam nenovēlu”, pastāstīja M.Pupiņš.

Jāatzīmē, ka Elīnas Pupiņas vecāki Ģenerālprokuratūrai ir nosūtījuši aptuveni simts sūdzības, kurās norādījuši kriminālizmeklēšanas gaitā konstatētos pārkāpumus, bet uz visām vēstulēm saņēmuši atteikumus.

Pēc M.Pupiņa vārdiem, tikai Saeimas deputātes Marjanas Ivanovas-Jevsejevas iejaukšanās palīdzēja saņemt atbildi uz pēdējo sūdzību par cietušās personīgo datu izpaušanu. Ģenerālprokuratūra, beidzot, atzina, ka tas nav likumīgi un izteica rājienu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona prokuratūras prokuroram.

Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva ir pārliecināta, ka tik būtisks likuma pārkāpums liecina par valsts struktūras nekompetenci, jo tas var ietekmēt lietas iznākumu, tāpēc ka apsūdzētais var ietekmēt cietušo viedokli.

„Nepieciešams veikt papildus izmeklēšanu, nomainīt prokuroru. Tas vairs nav vienas ģimenes stāsts. Kaut arī Ģenerālprokuratūra atzina, ka bijis pārkāpums, atbildot uz sūdzību, tā lika saprast, ka neesot skaidrs, vai aizdomās turētā rīcībā nonāca visa krimināllietas informācija. Bet ir skaidrs, ka tagad visi trumpji ir apsūdzētā rokās, tas nozīmē, ka spriedums nebūs bargs”, uzskata M.Ivanova-Jevsejeva.


Написать комментарий