Eksministri labprāt redzētu Melbārdi kultūras ministra amatā

foto: Māris Kaparkalējs
foto: Māris Kaparkalējs

Divi kādreizējie kultūras ministri - arhitekts Jānis Dripe un premjera padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos Ints Dālderis (Vienotība) - ir ļoti labvēlīgi noskaņoti par Daces Melbārdes kandidatūru kultūras ministres amatam un slavē viņas līdzšinējo pieredzi kultūras jomā.

Dripe, kurš kultūras ministra amatā darbojās no 1993. līdz 1995.gadam un arī bija iepriekšējās ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (NA) padomnieks, par Melbārdes izvirzīšanu amatam uzzināja no portāla Diena.lv. Vērtējot viņas kandidatūru, Dripe uzsvēra, ka Melbārde ir nozares profesionāle, kas situācijā, kad līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām palicis tikai gads, ir "lielisks notikumu pagrieziens un ļoti laba zīme".

"Es domāju, ka Melbārde ļoti labi sastrādāsies ar visu kultūras nozari, turklāt viņai ir pieredze kultūras ierēdniecībā," teica Dripe, atgādinot, ka Melbārde ir bijusi Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece un pašlaik ir Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja, un tieši viņas vadībā notika pēdējie dziesmu svētki.

Arī Dālderis, kurš kultūras ministra amatā nostrādāja no 2009.gada marta līdz 2010.gada novembrim, portālam Diena.lv pauda pārliecību, ka jebkuram ministram jānāk no kultūras cilvēku vidus un, vēlams, jābūt nozares profesionālim.

"Man tā pārliecība līdz ar gadiem, kopš es darbojos politikā, ir nostiprinājusies, un es uzskatu, ka Melbārdes kandidatūra ir ļoti labs piedāvājums," teica Dālderis.

"Dace [Melbārde] tiešām ir pierādījusi, ka ļoti labi pārzina kultūras nozari un jau no pirmās dienas amatā varēs risināt tās problēmas un jautājumus, kas šobrīd ir aktuāli," sacīja premjera padomnieks. 

NA kultūras ministra amatam plāno virzīt pašreizējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi. NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars apstiprināja, ka Melbārde ir uzrunāta kultūras ministres amatam un viņa tam piekritusi. Dzintars arī norādīja, ka kultūras ministra amatam tika uzrunāti vairāki kandidāti.


Написать комментарий