ASV Senāts noraidīja kārtējo republikāņu budžeta plānu

foto: thehispanicblog.com
foto: thehispanicblog.com

Senāta vairākuma līderis, demokrāts Harijs Rīds noraidīja kongresmeņu–republikāņu ASV budžeta un parādu krīzes pārvarēšanas plānu, ziņo Associated Press.

Šāda reakcija sekoja uz Kongresa Pārstāvju palātas republikāņu līdera Džona Beinera uz 15. oktobrī piedāvāto „ceļa karti”. Iepriekšējā dienā tika piedāvāts kopējais Senāta republikāņu un demokrātu plāns.

Abi plāni paredz valsts aparāta finansēšanu pašreizējos apjomos līdz 2014. gada 15. janvārim un ASV valsts parāda griestu pacelšanu apmēram līdz nākamā gada februāra sākumam ar mērķi izbrīvēt laiku un spēkus turpmākajām pārrunām. Turklāt līdzīgi punkti ir arī par medicīniskās apdrošināšanas jautājumā – tiek izskaidroti ar personīgo ienākumu pārbaudi pirms šādas polises izsniegšanas, ziņo top.rbc.ru.

Tomēr Kongresa Apakšpalātas priekšlikums uz diviem gadiem aptur jauno medicīnas aparatūras nodokli un atceļ veselības aizsardzības subsīdijas prezidentam, viceprezidentam, ministriem un kongresmeņiem.

Baltajā namā pēdējo Kongresa republikāņu priekšlikumu jau nosauca par „šauru partijas mēģinājumu izdabāt nelielas „Tējas partijas” grupas interesēm, kura pirmkārt ir vainīga ASV valsts aparāta „shutdown”.

Atzīmēsim, ka ASV politiķu rīcībā ir mazāk nekā divas diennaktis kompromisa sasniegšanai budžeta un parādu krīzes pārvarēšanai. Pēc Finanšu ministrijas aprēķiniem „ārkārtējo pasākumu” ASV ekonomikas glābšanai no maksātnespējas pietiks tikai līdz 17. oktobrim.


Написать комментарий