Janukovičs: Ukraina ir sasniegusi progresu, kas nepieciešams integrācijai ES

foto: podrobnosti.ua
foto: podrobnosti.ua

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs domā, ka viņa valsts ir sasniegusi progresu reformu realizācijā, kuras ir nepieciešamas integrācijai ar Eiropas Savienību, ziņo Ukrainas valdības vadītāja preses dienests.

„Ukraina konsekventi turpina nepieciešamo reformu realizāciju. Progress šajā procesā liecina par mūsu valsts uzticību politiskajai un ekonomiskajai integrācijai ar ES”, – teica Ukrainas prezidents tikšanās laikā ar MIL pārstāvjiem Tallinā. Pēc viņa vārdiem Kijeva augstu vērtē Igaunijas gatavību sniegt palīdzību iekšējo pārveidojumu realizācijā. „Ukrainai ir ļoti interesanta Igaunijas reformu modeļa veiksmīgā pieredze, kura ļāva jūsu valstij iekļūt pasaules līderu skaitā konkurētspējas, uzņēmējdarbības vides caurspīdīguma un investīciju pievilcības jautājumos”, – atzīmēja Janukovičs.

Savukārt Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess atzīmēja, ka Eiropas atbildība Ukrainas integrācijā ES ir Kijevas stimulēšana reformu veikšanai tieši Konstitūcijas, tiesu un tiesību aizsardzības jomā, darījumu un investīciju klimata uzlabošanā, ziņo rosbalt.ru.

Atgādināsim, ka 15. oktobrī Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs ieradās Igaunijā. Galvenais viņa vizītes mērķis ir sagatavošanās „Austrumu partnerības” samitam Viļņā.

Piebildīsim, ka Ukrainas valdība 18. septembrī akceptēja vienošanās ar Eiropas Savienību projektu, kurš paredz brīvas tirdzniecības zonas izveidošanu. Dokumentu parakstīt Kijeva plāno novembrī „Austrumu partnerības” samita laikā Viļņā.


Написать комментарий