Daugavpilī aizvadītajā nedēļā vairāk nekā 4 000 skolēnu izvēlējās nākamo profesiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajā nedēļā Daugavpilī notika pasākumi Karjeras nedēļas ietvaros.

Karjeras nedēļas pasākumi mūsu pilsētā notika otro reizi. Karjeras nedēļas laikā jauniešiem tika dota iespēja izzināt savas karjeras iespējas, veicināt uzņēmību un motivāciju mācīties un izvēlēties nākamo profesiju un izglītības ceļu atbilstoši savām spējām, interesēm un iespējām.

Jaunieši aktīvi apmeklēja pilsētā rīkotos pasākumus – apmeklēja pilsētas uzņēmums, piedalījās meistarklasēs, semināros, lekcijās, diskusijās, iepazinās ar dažādu profesiju pārstāvjiem.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes dati liecina, ka šogad Daugavpilī tika piedāvātas aptuveni 60 dažādas aktivitātes, kurās iesaistījās apmēram 4 149 skolēnu.

Salīdzinājumam minēsim, ka pērnā gadā Karjeras nedēļas pasākumos piedalījās vairāk nekā 500 skolēnu, tostarp mūsu pilsētu apmeklēja Jēkabpils un Ventspils skolēni.

Šogad Karjeras nedēļa iesākās ar atklāšanas pasākumu un preses konferenci, kurā klātesošos aicināja izmantot dažādas iespējas, saņemt informāciju par dažādām profesijām, uzdot jautājumus. Skolēni tikās ar ekspertiem – pašvaldības, plašsaziņas līdzekļu, tūrisma jomas pārstāvjiem, kuri ieteica piedalīties diskusijās un pārdomāti izvēlēties nākamo profesiju.

Šajā laikā skolēni apmeklēja Daugavpils Universitāti, RISEBA un RTU Daugavpils filiāles, Mūzikas vidusskolu, DDMS „Saules skola”, Daugavpils Tirdzniecības profesionālo vidusskolu, Daugavpils Celtnieku profesionālo vidusskolu, Daugavpils Medicīnas koledžu, kur viņiem piedāvāja ekskursijas un profesiju demonstrējumus, kā arī iepazīstināja ar apgūstamajām programmām. Savukārt, piedaloties izglītojošos semināros, skolēniem bija iespēja uzzināt par studentu apmaiņas programmu Erasmus un starptautisko eksāmenu IELTS.

Par to, kā iespējams lietderīgi pavadīt brīvo laiku un attīstīt savas intereses un hobijus, bērnus un jauniešus aicināja izzināt BJC „Jaunība” un Daugavpils Jaunatnes departamenta paspārnē esošais Jauniešu neformālās izglītības centrs.

Karjeras nedēļā iesaistījās arī Latgales Centrālā bibliotēka, Marka Rotko mākslas centrs, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, kuros notika izstādes, viktorīnas un diskusijas. Uz atklātu sarunu „Ar ko sākt profesijas izvēli?” skolēnus aicināja VPIP psihologi, mudinot jau tagad izpētīt gan savas intereses, gan spējas. Par to, kas ir būtiskākais, uzsākot biznesu, kur meklēt idejas un kā tās mēģināt iedzīvināt realitātē, skolēniem stāstīja pārstāve no „Biznesa inkubatora”. Savukārt skolēnu vecāki tika aicināti uz semināru „Interneta resursi bērna karjeras izglītībai”.


Написать комментарий