Jelgavā noindējušies cilvēki iedzēruši točkā tirgotu metilspirtu

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Jelgavā mirušie seši cilvēki saindējušies ar metanolu vai metilspirtu un ir pamats uzskatīt - tirgoņi apzinājušies, ka pārdod indīgu vielu, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Juris Staļģevics.

Metanols ir viela, ko izmanto rūpniecībā, taču to nekādā gadījumā nedrīkst dzert, viņš pauda.

Informāciju par policijas ekspertīzē konstatēto LNT raidījumā "900 sekundes" apstiprināja arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija). Viņš norādīja, ka metanols ir īpaši indīga viela - seši mililitri šī šķidruma var izraisīt aklumu, bet 30 mililitri metilspirta ir nāvējoša deva cilvēkam. 

Šo šķidrumu esot tirgojis kāds uzņēmums, viela nonākusi pie nelegālā alkohola tirgoņiem, kuri uzdrīkstējušies to tirgot "točkās". Policija uzskata, ka noziegums izdarīts apzināti, taču izmeklēšanā vēl noskaidros, vai aizturētie tirgoņi apzinājušies, ka realizē indīgu vielu, pastāstīja Staļģevics.

Viņš arī piebilda, ka ir aizturēti visi ar šo noziegumu saistītie cilvēki.

Jau vēstīts, ka Jelgavā pēc točkā iegādāta alkohola lietošanas miruši seši cilvēki - viens vīrietis un piecas sievietes. Viena no policijas galvenajām versijām liecina, ka bojā gājušie varētu būt saindējušies ar nelegālajās alkohola tirdzniecības vietās iegādātu alkoholu.

Vēl pieci saindējušies cilvēki turpina ārstēties slimnīcā.


Написать комментарий