Daugavpils pilsētas budžeta plānošana un izpilde tiks īpaši kontrolēta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība sāk veidot 2014.gada budžetu, un, pēc pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieka P.Dzalbes vārdiem, šoreiz budžeta plānošana un izpilde tiks īpaši kontrolēta.

P.Dzalbe atzīmēja, ka tiks pastiprināta budžeta disciplīna, kas pašvaldības struktūrām ļaus slēgt līgumus par iepriekš paredzētām summām.

„Ja darbuzņēmējs nepiekritīs veikt darbus par budžetā iedalīto summu, meklēsim citu darbu veicēju. Ja struktūra pasūta konkrētu summu, tā jāparedz budžetā, pārējie darbi tiks veikti, pieņemot grozījumus budžetā. Turklāt šie grozījumi būs savlaicīgi jāsagatavo un jāpamato. Ja paredzētā summa ir lielāka, nekā līgumcena, šo starpību ar deputātu piekrišanu struktūra var novirzīt citiem mērķiem.

Patlaban struktūras bieži vien nostāda fakta priekšā, paziņojot, ka ir jāapmaksā jau paveiktie darbi. Atbildīgiem darbiniekiem par šādu rīcību tiks atvilkts no darba algas.

Tas ir nepatīkams jautājums, bet šī situācija bija izveidojusies iepriekšējo Domes sasaukumu darba laikā. Mums jātiek ar to galā. Mēs runājām par lietām, kuras jāpaveic līdz gada beigām, pirms jaunā budžeta plānošanas. Kad tiks plānots jauns budžets, jautājumus skatīsim savādāk”, paziņoja P.Dzalbe.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks piebilda, ka tiek caurskatīti visi noslēgtie līgumi, pašvaldība kā pasūtītājs, pamatojoties uz tāmju izvērtējumu, par 98% var prognozēt līgumu summas un plānot iepirkumus, ņemot vērā grozījums likumdošanā, ir pārliecināts P.Dzalbe.


Написать комментарий