Daugavpils autobusu parka vadītājs piekrīt, ka sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumiem jākļūst stingrākiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņš iestājas par sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumu precīzāku un stingrāku formulējumu, piemēram, par aizliegumu izmantot sabiedrisko transportu netīrās un smirdīgās drēbēs, ēst sabiedriskajā transportā, smērējot tā salonu, sagādājot neērtības citiem pasažieriem.

Jāatzīmē, ka valdības izskatīšanai iesniegtie grozījumi aizliedz nodarīt zaudējumus sabiedriskajam transportam un tā aprīkojumam, aizliedz darbības, kas apdraud satiksmes drošību. Pasažieriem salonā jāuztur tīrība un kārtība. Grozījumi aizliedz iekāpt transportā un izkāpt no tā kustības laikā, bez nepieciešamības aiztikt avārijas slēdžus, bremzes u.c. Pasažieriem tiks aizliegts izmantot sabiedrisko transportu alkohola reibuma stāvoklī, narkotisko, psihotropo, toksisko vielu ietekmē, uzvesties rupji un agresīvi, salonā atstāt bez uzraudzības mājdzīvniekus.

Komentējot šo jautājumu, Sergejs Mihailovs atzīmēja, ka sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumi pastāvēja arī iepriekš, tomēr viņš piekrīt, ka tiem jākļūst precīzākiem.

„Pasažieri bieži vien sūdzas, ka autobusos brauc pasažieri netīrās drēbēs un/vai alkohola reibuma stāvoklī. Tāpat pasažieri bieži vien noliek somas uz krēsliem, tādējādi tos sasmērējot ar iztecējušiem pārtikas produktiem, šāds autobuss pēc tam vairākas dienas nevar doties reisā. Gadās, ka kāds sabojā autobusa aprīkojumu. Dažreiz jānomierina pasažieri, kuri atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Tādēļ esmu tikai par to, lai sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumi kļūtu precīzāki un konkrētāki, lai pasažieri varētu mierīgi braukt ar autobusu”, atzīmēja S.Mihailovs.

Autobusu parka vadītājs piebilda, ka, ja pasažieris atradīs alkohola reibuma stāvoklī, bet uzvedīsies mierīgi un adekvāti, protams, viņš varēs izmantot sabiedrisko transportu.


Написать комментарий