Medvedevs mudināja Ukrainu novērtēt visus asociācijas ar ES „par” un „pret”

foto: topwar.ru
foto: topwar.ru

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ir pārliecināts, ka gan Krievijai, gan Ukrainai rūpīgi jāanalizē plānotās vienošanās par Ukrainas puses asociāciju ar Eiropas Savienību parakstīšanas riski.

Uzstājoties Ekonomiskās sadarbības komitejas starp Ukrainu un Krieviju sēdē, Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka jāanalizē sekas, kuras radīsies gadījumā, ja Ukraina parakstīs vienošanos par sadarbību ar Eiropas Savienību. Tas ir nepieciešams arī Krievijas pusei, jo valstis savstarpēji sadarbojas, tādēļ nedrīkst radīt papilgrūtības divu kaimiņvalstu tirgu darbā. Medvedevs precizēja, ka viņš domā arī par tiem riskiem, kuri ir saistīti ar iespējamo Ukrainas preču iespiešanos Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas tirgos. Jāsagatavojas iespējamiem reeksporta un preču dempinga riskiem, piebilda premjerministrs, ziņo 365news.biz.

Atgādināsim, ka novembra beigās notiks ES samits, kurā Ukraina plāno veikt lielu soli uz priekšu asociācijas parakstīšanai ar Eiropas Savienību. Parakstītais dokuments ļaus Ukrainai izveidot brīvās tirdzniecības zonu. Krievijas puse neiebilst pret šīs vienošanās parakstīšanu, tomēr baidās no tā, ka nekvalitatīvās Ukrainas preces ieplūdīs Krievijas tirgos. Tieši šī iemesla dēļ Krievija būs spiesta ieviest noteiktus aizsargpasākumus. Turklāt Krievija turpina aicināt Ukrainu iestāties Muitas savienībā. Patlaban Kijeva ir ieguvusi novērotāja statusu, tomēr valdība pagaidām vēl nav gatava pilnvērtīgai dalībai MS.

Premjerministrs Dmitrijs Medvedevs akcentēja, ka šajā jautājumā nav nekādas skaudības attiecībā pret ES un nekādas politikas. Vienkārši jāapsver visus šīs asociācijas „par” un „pret”. Tas nepieciešams tamdēļ, lai novērstu iespējamo problēmu rašanos. Turklāt KF premjerministrs atzīmēja, ka Ukraina tuvākajā nākotnē mērķēs sasniegt Eiropas dzīves līmeni attiecībā uz valsts tirdzniecības un ekonomisko politiku. Tur nav nekā slikta, tā ir suverēnas valsts izvēle.


Написать комментарий