Daugavpils pilsētas domē tiks izveidota darba grupa, kas nodarbosies ar kultūras jautājumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Daugavpils pilsētas domes deputāta Aivara Broka domām, pašvaldībā jādarbojas atsevišķai darba grupai, kas pievērsīsies tikai kultūras jautājumiem.

„Protams, mums ir Kultūras pārvalde, Izglītības un kultūras jautājumu komiteja, bet tās nodarbojas ar vispārējiem jautājumiem. Ir nepieciešama īpaša grupa, kurā darbotos kultūras pārstāvji, kuri nav saistīti ar Domi, - mūziķi, mākslinieki, arhitekti un cilvēki, kuriem ir pieredze projektu rakstīšanā. Principā šī iecere ir atbalstīta, jātiek skaidrībā ar jaunās grupas nolikumu.

Darbam grupā pieteicās 8 cilvēki. Iespējams, tā nodarbosies ar pilsētas kultūras vides uzlabošanu un tai būs savs nosaukums. Gribētos, lai tas sastāvu papildinātu pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš ir Daugavpils kultūras jomas kurators, un Domes jurists. Pagaidām grupas nolikums nav izstrādāts, bet tas ir laika jautājums”, paskaidroja A.Broks.

Deputāts un mūziķis uzskata, ka Daugavpils ne visai labi un aktīvi reklamē sevi. Darba grupas uzdevums būs arī izveidot mūsu pilsētas pozitīvu tēlu, kas tiks popularizēts Latvijā un ārzemēs.

„Nevar teikt, ka Daugavpilī nenotiek dažādi pasākumi, bet to mērogs nav plašs. Piemēram, daudzas Daugavpils kultūras biedrības pulcējas kopā, dzer tēju, komunicē. Protams, notiek arī garīgās mūzikas festivāli, džeza koncerti, akordeonistu koncerti, Pilsētas svētki, šogad tika rīkots „Muzikālais augusts”. Ir festivāla „ReStArt” bāze.

Tomēr, pēc manām domām, Daugavpilī jāīsteno liels projekts, kura ietvaros notiktu mākslas, kino, mūzikas pasākumi. Kaut kas līdzīgs festivālam, kas trešo gadu tiek rīkots Rīgā, kaut kas tamlīdzīgs tiek organizēts Cēsīs”, ir pārliecināts A.Broks.

Pēc deputāta un diriģenta domām, vērienīgo festivālu varētu saistīt ar Daugavpils cietoksni, Marka Rotko mākslas centru, pilsētas ievērojamākām vietām: „Mēs varētu plānot izdevumus un reklamēt pasākumu visā valstī un ārzemēs. Tas nav tik grūti, bet jābūt vēlmei.

Deputātiem jāizlemj, kas pilsētai ir svarīgāk – organizēt 10 pasākumus katru par 500 latiem vai vienu pasākumu, kas izmaksās 10 000 latu”.

Jāatzīmē, ka mūsu pilsēta tika iekļauta Latvijas festivālu asociācijā, sakarā ar ko tā tiks vairāk popularizēta.


Написать комментарий