Londona var zaudēt pasaules tiesu galvaspilsētas statusu

foto: AFP
foto: AFP

Anglijas galvaspilsēta var zaudēt bagāto un ietekmīgo cilvēku iztiesāšanu galvaspilsētas statusu tādēļ, ka tiesa pieņēma lēmumu, kurš pēc juristu vārdiem var izbeigt lietu par neslavas celšanu izskatīšanu Londonā.

Atgādināsim, ka Lielbritānijas tiesa atteicās izskatīt lietu par neslavas celšanu, kuru bijušais Krievijas policists iesniedza pret B. Brauderu – Lielbritānijas fonda vadītāju, kurš veiksmīgi ASV lobēja Magnitska likumu, ziņo neftegaz.ru.

Tad tiesa nolēma, ka lieta jāizskata KF, jo bijušā policista P. Karpova sakari ar Lielbritāniju ir ļoti mazi.

Par otru svarīgu lēmumu kļuva cita Augstās tiesas tiesneša lēmums par neslavas celšanu S.Subotina prasības lietā pret R. Kneževiču publikācijas Balkānu laikrakstā dēļ, kura izplatījās Lielbritānijā un internetā.

Tad tiesnesis paziņoja, ka lieta nekādā veidā nav saistīta ar prasītāja reputāciju Lielbritānijā un Velsā, un pilnīgi to saistīja ar reputāciju Balkānos.

Tiek uzskatīts, ka šie lēmumi iezīmē Londonas kā prasību par neslavas celšanu pasaules galvaspilsētas statusa izbeigšanos, un ir jaunā 2013. gada likuma par neslavas celšanu priekštecis. Jaunais likums ārzemniekiem sarežģīs neievērojamu prasību iesniegšanu par neslavas celšanu Anglijā.

Likums neaptver Ziemeļīriju, tādēļ pastāv bažas, ka par neslavas celšanu lietu iztiesāšanu centru kļūs Belfāsta. 

Braudera jurists Marks Stīvens teica, ka tas „atsitīs citu tūristu–apsūdzētāju vēlmes”.

Piebildīsim, ka nesen Krievijā notika M. Mobiusa un I. Sečina tikšanās.

Tieši M. Mobiuss savā laikā brīnījās par to, ka Krievijas pilsoņi izmanto Londonas tiesas, un atgādināja par tā iespējamajām negatīvajām sekām potenciālo investoru piesaistīšanā.

Londonas tiesa ir populāra Krievijas biznesmeņu vidū.

2012. gada augusta beigās B. Berezovskis zaudēja prasību pret R. Abramoviču, kuru izskatīja Londonas Komerctiesa.

Boriss Abramovičs izvirzīja prasību pret Romānu Abramoviču 2005. gadā.

B. Berezovska pretenzijas pret R. Abramoviču būtība pastāvēja nedraudzīgā viņa „izstumšanā” no kompānijas „Sibneftj” pārvaldīšanas.


Написать комментарий