Aizritējusi Veselības nedēļa Preiļos 1

foto: preili.lv
foto: preili.lv

Uz Latvijas Tautas sporta asociācijas (LTSA) aicinājumu pašvaldībās 7.- 13. oktobrī rīkot Veselības nedēļu, Preiļu novads atsaucās nevilcinoties. Pieredze jau bija no iepriekšējos gados organizētās veselības dienas un pagājušo gadu rīkotās Veselības nedēļas, ziņo Preiļu novada portāls.

Katru nedēļas dienu tika piedāvāta kāda no fiziskajām aktivitātēm, kā arī iespēja papildināt savas zināšanas sev interesējošajā nodarbē. Pirmdiena Preiļu Kultūras namā pulcēja ap 70 interesentu, kuri jau nodarbojas vai vēl plāno uzsākt nūjošanas nodarbības. Auditorijai – pamatā sievietēm bija iespēja noklausīties Rēzeknes Augstskolas doktora Aivara Kaupuža lekciju par veselīgu dzīvesveidu un treniņu pamatprincipiem. LTSA ģenerālsekretāre un valsts trenere nūjošanā Gaļina Gorbatenkova sniedza teorētiskos nūjošanas pamatus, kurus pēc tam visi klātesošie nostiprināja Preiļu parkā kopīgi iesildoties, apgūstot pareizu nūjošanas tehniku un atsildīšanos.

Otrdien interesentiem tika piedāvāta iespēja apgūt galda tenisa knifus un saņemt trenera Anatolija Isajeva padomu, izspēlēt dambretes atklātni, ieklausoties Dzintras Šmukstes pamācībās, vai uzspēlēt futbolu uz mākslīgā seguma laukuma, diskutējot par futbola novitātēm ar Imantu Babri.

Trešdien atkal sevi parādīja sievietes, nodemonstrējot, ka viņas uz fiziskajām aktivitātēm nav mudināmas. Yogošanas un stepošanas pasaulē interesentes ievadīja Kristīne Mūrniece un Aina Leikuce.

Ceturtdien transporta kustībai tika slēgts 630 m aplis, kur interesenti netraucēti varēja izbaudīt skrituļslidošanas burvību un uz rolleriem pārbaudīt savu gatavību slēpošanas sezonai. Turpinot slēpošanas tēmu - piektdiena bija tā diena, kad tika dota iespēja uzzināt visus slēpju pirmapstrādes knifus, slēpju sagatavošanas īpatnības treniņiem un sacensībām, ko profesionāli izstāstīja un praktiski nodemonstrēja Artis Upenieks.

Noslēguma dienā laika apstākļi ļāva rudens krāšņumu izbaudīt pilnībā. Apmierināti bija visi – gan tie, kuri garāko maršrutu izbrauca uz velosipēdiem, izbaudot Latgales pakalnu sniegto burvību, gan tie kuri vairāk laika atvēlēja dabas krāšņuma baudīšanai, gan arī nūjotāji, kuri pievarēja gandrīz 15 km, izbaudot Preiļu apkārtnes rudens noskaņas. Pēcpusdienā, kad atkal visi pulcējās kopā parkā pie muzeja, lai kopā baudītu Ilgoņa Skrivļas vārīto garšīgo zupu, no noguruma nebija ne vēsts - katrs izstaroja tādu pozitīvo lādiņu, kura pietiks visai jaunajai darba nedēļai.

Patīkami bija vērot, ka daži piedalījās vairākās aktivitātēs nedēļas garumā, te vietā laikam minēt Preiļu 1.pamatskolas skolotājas - Ivetu, Ievu, Dignu, Ingu un Ilzi. Izmantojot izdevību, saku paldies visiem, kuri atsaucās un iesaistījās piedāvātajās aktivitātēs - vecākiem, kuri līdzi ņēma bērnus un veido tiem izpratni par veselīgu dzīvesveidu un iespēju kopā jauki pavadīt laiku, kā arī, augstāk minētajiem, fizisko aktivitāšu vadītājiem un visiem atbalstītājiem!


Написать комментарий

polš ribās un dzīvo vasals