Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības „Uzdim” atklāta vēstule Borisa Ivanova atbalstam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mēs, Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības „Uzdim” locekļi, vēršamies pie sabiedrības, politiķiem, plašsaziņas līdzekļiem ar paziņojumu par nepieciešamību izbeigt Borisa Ivanova – cilvēka, tēva, daugavpilieša, mūsu biedrības ilggadējā vadītāja, Daugavpils Baltkrievu kultūras centra vadītāja, vecticībnieku draudzes priekšsēdētāja, uzņēmēja, 2013.gada 1.jūnijā Daugavpils pilsētas domē ievēlēta deputāta – vajāšanu.

Kopš 2013.gada jūlija, kad plašsaziņas līdzekļos tika publicēts iesniegums Ģenerālprokuratūrai, notiek mērķtiecīgā ņirgāšanās par B.Ivanovu. Minēto iesniegumu Ģenerālprokuratūrā iesniedza bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un bijušais pilsētas domes deputāts Mečislavs Truskovskis. Šie politiķi pašvaldību vēlēšanās startēja no viena saraksta un zaudēja. Mēs nevērtēsim šo rīcību, jo tā paliks uz viņu sirdsapziņas. Politikā jāprot ne tikai uzvarēt, bet arī cienīgi zaudēt.

Mēs pazīstam Borisu Ivanovu kā krietnu, gudru, atklātu cilvēku, kurš veltīja daudz laika sabiedriskai darbībai, materiāli palīdzēja baltkrievu biedrībai, vecticībnieku kopienai, piedalījās Vecajā Forštadtē esošās baznīcas atjaunošanā. Tādēļ daudzi vēlētāji balsoja tieši par viņu. Baltkrievu diaspora lepojās ar to, ka tās pārstāvis darbosies pilsētas pašvaldībā. Pret Borisu Ivanovu vērstā nomelnošanas kampaņa panāca tikai vienu – izglītots un darbīgs cilvēks atstāja Daugavpili. Viņš nolika deputāta mandātu, un baltkrieviem un vecticībniekiem vairs nav sava pārstāvja pilsētas Domē. Ļoti žēl, ka tā notika, jo baltkrievi un latvieši vairākus gadsimtus dzīvo kopā, palīdzot viens otram grūtajos laikos.

Mūsuprāt, Borisu Ivanovu apzināti padarīja par dažādu apvainojumu mērķi. Cilvēki, ko jūs darāt?! Vai tiešām esat tik ļoti iesaistījušies politikā, ka aizmirsāt par cilvēcīgo attieksmi? Netiesājiet, un netiksiet tiesāti. Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības „Uzdim” locekļi aicina Latvijas politiķus, žurnālistus, aktīvistus, komentētājus, visus saprātīgus cilvēkus izdarīt visu iespējamo, lai izbeigtu šo vajāšanu un apturētu tos, kuri joprojām izmanto Borisa Ivanova vārdu, lai sasniegtu savus mērķus.

Atklātu vēstuli B.Ivanova atbalstam

2013.gada 15.oktobrī

apstiprināja Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības „Uzdim”

locekļu vairākums


Написать комментарий