Jelgavā divi policisti pazemināti amatā par akcizēto preču sliktu glabāšanu

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Vasarā Jelgavas policijas iecirknī veikta pārbaude, pēc kuras sāktas 19 disciplinārlietas saistībā ar akcizēto preču izņemšanas un glabāšanas kārtības pārkāpumiem.

Divi policisti pazemināti amatā, pārējiem 17 piemēroti rājieni un piezīmes, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka amatā pazemināts Jelgavas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Romans Dikovs, kurš no ceturtdienas, 17.oktobra, būs vecākais inspektors, kā arī vecākais inspektors Rolands Kursišs, kurš turpmāk būs inspektors.

Šīs disciplinārlietas gan nav saistītas ar nāvējošās dziras "točku" lietu.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka pēc, iespējams, nelegālā alkohola lietošanas saskaņā ar oficiālo informāciju miruši jau septiņi cilvēki - piecas sievietes, kuras dzimušas 1949., 1966., 1973., 1979. un 1989.gadā, kā arī 1927.gadā un 1963.gadā dzimuši vīrieši.

Jelgavas tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - četrām personām, kas tika aizturētas saistībā ar nelegālā alkohola apriti. Piektajai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija turpina skaidrot brīvdienās Jelgavā notikušās traģēdijas apstākļus, taču viena no galvenajām versijām liecina, ka bojāgājušie varētu būt saindējušies ar nelegālajās alkohola tirdzniecības vietās iegādātu alkoholu. Ekspertīžu rezultāti liecina, ka bojāgājušie jelgavnieki apreibinājušies ar šķidrumu, kura sastāvā bija 99% metilspirta jeb metanola.

Izmeklēšanas laikā veiktas kratīšanas divās nelegālā alkohola tirdzniecības vietās Kazarmes un Katoļu ielā Jelgavā. Policisti brīdina iedzīvotājus neiegādāties un nelietot jebkādu apšaubāmas izcelsmes alkoholu. Ja kāds to bija iegādājies, tad nekādā ziņā to nelietot un nedot citām personām, sekot līdzi savam veselības stāvoklim, ja tas pasliktinās, nekavējoties sazināties ar medicīnas iestādi.

Policijā sākts kriminālprocess, aizturētas piecas pārbaudāmās personas saistībā ar nelegālā alkohola apriti.

Valsts policija Jelgavas traģēdiju ir izanalizējusi un uzskata, ka rīkojusies atbilstoši savām iespējam, šajā Zemgales pilsētā apkarojot nelegālā alkohola tirdzniecības vietas jeb tā sauktās "točkas".


Написать комментарий