Krievijas nedraudzīgums pret Latviju ir maldīgs, uzskata jaunā vēstniece

foto: reitingi.lv
foto: reitingi.lv

Aptaujas, kuras parāda, ka viens no pieciem Krievijas iedzīvotājiem būs nedraudzīgs pret Latviju ir maldīgas, un tiek veidotas, lai manipulētu ar sabiedrisko domu, intervijā portālam „Delfi.ru” norāda jaunā Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme.

Atbildot uz jautājumu, vai diplomātei nav bail doties uz valsti, kurā viens no pieciem iedzīvotājiem, pēc socioloģijas centra "Levada” datiem, uzskata latviešus par nedraudzīgu kaimiņu, Kurme atbildēja noraidoši.

„Es neuzskatu, ka šādas aptaujas ir objektīva mērvienība. Manuprāt tās ir īpaši izveidotas, lai manipulētu ar sabiedrisko domu, bet dati nekādā veidā neatspoguļo reālo situāciju. Kopš laika, kad es esmu Maskavā, man personīgi nav bijusi iespēja satikt kādu cilvēku ar negatīvu noskaņojumu pret latviešiem," stāstīja Kurme.

"Būt par vēstnieku man ir liels gods, man nav kādu īpašu saistību ar šo valsti. Tas drīzāk - ir profesionāls izaicinājums, būt par diplomātu Krievijā, tas tomēr viens no vissarežģītākajiem diplomātiskajiem izaicinājumiem," stāstīja Kurme.

„Šobrīd gaidu savu akreditācijas kārtu Krievijā. Akreditācijas ceremoniju vadīs Krievijas prezidents Vladimirs Putins,” informēja Kurme


Написать комментарий