Vaboles vidusskolā veiksmīgi saliedē pedagogus, skolēnus un viņu vecākus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šogad Daugavpils novada dome rīkoja projektu konkursa vispārējās izglītības iestādēm „Kopā būt!”, kura ietvaros, sadarbojoties trim pusēm – vecākiem, skolēniem un pedagogiem, varēja iegūt līdzekļus savas skolas attīstībai.

Vaboles vidusskolas skolotāja Ilze Ozoliņa, kura piedalījās šajā projektā, paziņoja portālam Gorod.lv, ka pasākumi projekta ietvaros sākās jau augustā un to mērķis bija atrisināt mobinga jeb psiholoģiskās vardarbības problēmu.

Vidusskolas pedagogi noklausījās Rēzeknes augstskolas pasniedzēja lekciju par mobinga identifikāciju un novēršanu. Septembrī dažādos pasākumos piedalījās arī skolēni, kuri apsprieda minēto problēmu un tās risināšanas iespējas.

5.-9.klašu skolēni bija devušies ekskursijā uz nevalstisku organizāciju „Dārdedze” (Rīga), kur piedalījās pasākumos – semināros un diskusijās – speciālistu vadībā.

Zīmīgi, ka piektdien, 18.oktobrī, vidusskolas skolēni piedalīsies talkā, jo, pēc pedagogu domām, darbs apvieno, un pasākuma rezultātā tiks nostiprinātas draudzīgas attiecības, kā arī labiekārtota skolas teritorija.

Tomēr tie nav visi pasākumi – skolēni piedalīsies arī Draudzības nedēļā, klases vakaros, akcijā „Draudzīgākā klase”.

I.Ozoliņa atzīmēja, ka projekta galvenais mērķis ir veicināt skolēnu, viņu vecāku un pedagogu sadarbību, lai mazinātu mobinga risku, sniegt informāciju par šo problēmu, veidot skolā veselīgu emocionālo vidi. Svarīgi, ka projekta īstenošana vēl nav pabeigta, bet jau redzami labi rezultāti.


Написать комментарий