Ukrainas integrācija Eiropā izrādījās apdraudēta

foto: vlasti.net
foto: vlasti.net

Koksa–Kvasņevska misijas pagarināšana nozīmē, ka Ukrainas izredzes parakstīt Asociācijas vienošanos ar ES tuvojas nullei. Eksperts Jevgeņijs Kurmašovs domā, ka Kremlī var vērt vaļā šampanieti.

Koksa–Kvasņevska novērošanas misija pagarināta līdz novembra vidum. Eiropas Parlamenta monitoringa misijas locekļiem dažas dienas pirms „Austrumu partnerības” samita Viļņā jāizsaka savu viedokli par Kijevas gatavību parakstīt Ukrainas Asociācijas vienošanos ar ES, ziņo vlasti.net.  

„Ukrainai tika skaidri norādīts: bez Koksa–Kvasņevska misijas rezultātiem, kura atbildēja par tā saucamo „humanitāro problēmu” grupas lēmumu, vienošanās parakstīšana nav iespējama”, –akcentēja eksperts.

Pēc Jevgeņija Kurmašova vārdiem uz misiju tika liktas lielas cerības.

„Peta Koksa un Aleksandra Kvasņevska starprezultāti nebija slikti”, - pārliecināts Goršeņina Politisko programmu institūta direktors. – Bet misijas darba pagarināšana nozīmē, ka misija vēl nav pabeigta. Piebildīšu, ka Kremlī var vērt vaļā šampanieti”.

Atgādināsim, ka šodien kļuva zināms, ka Eiropas Savienība pieņems galīgo lēmumu par Asociācijas vienošanās parakstīšanu ar Ukrainu līdz 18. novembrim.


Написать комментарий