Snoudena tēvs ieteica dēlam palikt Krievijā

foto: Reuters
foto: Reuters

CIP atmaskotāja Edvarda Snoudena tēvs ieteica savam dēlam palikt Krievijā. Šādu paziņojumu Lons Snoudens izteica Džona Kenedija vārdā nosauktajā Ņujorkas lidostā, kurā ieradās ar reisu no Maskavas, ziņo Reitera aģentūra.

L. Snoudens uzsvēra, ka jebkurā gadījumā viņa dēls rīkosies tā, kā uzskatīs par vajadzīgu. „Viņš ir apmierināts un absolūti pārliecināts par savu taisnību”, – atzīmēja Snoudens vecākais, piebilstot, ka atrašanās Krievijā ļauj viņa dēlam „turpināt lietu un pastāstīt visu patiesību”.

Maskavā L. Snoudens pavadīja nedēļu. Viņš pirmo reizi ieraudzīja dēlu pēc skandāla, kurš noveda pie bēgšanas no ASV un patvēruma meklēšanas citās valstīs, – ziņo top.rbc.ru.  

Visas pasaules popularitāti E. Snoudens ieguva 2013. gada vasarā, kad nodeva specdienestu materiālus MIL, kuri liecina par Amerikas izlūkdienestu totālu pilsoņu izsekošanu internetā un telefonu sarunu noklausīšanos. ASV viņam draud cietumsods līdz 30 gadiem par spiegošanu un valsts īpašuma zagšanu.

Snoudena dzīves vietu Maskavā tur noslēpumā. Pēc viņa advokāta Anatolija Kučerenas vārdiem amerikānim ir pieticīga sadzīve, un viņš grib atrast darbu Krievijā. Pēc jurista vārdiem drīzumā Snoudens tiks pieņemts labi apmaksātā amatā, jo ir saņēmis daudz priekšlikumu.

„Edvardu Snoudenu Krievijā apsargā. Mums jāsaprot, ka viņš ir pats meklētākais amerikānis”, – uzsvēra A. Kučerena.


Написать комментарий