Lielbritānijā karaļu pilis jūk gabalos

foto: britishbridge.ru
foto: britishbridge.ru

Vindzoru mantzinis iesniedza parlamentam ziņojumu, kurā tiek runāts par līdzekļu izdalīšanas nepieciešamību Lielbritānijas karalienes īpašuma objektu remontam un atjaunošanai, vēsta Enriko Frančeskini rakstā, kurš publicēts avīzes La Repubblica portālā.

"Kad Lielbritānijas galvaspilsētā līst lietus, viņas Augstības kalpi liek spaiņus, lai savāktu ūdeni, kurš tek caur jumta caurumiem. Tas ir tikai viens piemērs, kādā atrodas Bakingemas pils un Vindzoru pils. Saskaņā ar karalienes mantziņa ziņojumu karalienes ģimenes pilis burtiski jūk gabalos: vairāk nekā trešdaļai nekustamo īpašumu nepieciešams steidzams remonts, kuram jāizdala teju 50 milj. sterliņu mārciņu”, raksta izdevums.

"bet naudas restaurācijas darbiem nav. Tie līdzekļi, kuri katru gadu tiek izdalīti karalienei no 31 līdz 37 milj. sterliņu mārciņu aiziet personāla darba algām, braucieniem un dažādiem pasākumiem, kuri notiek praktiski katru dienu. Kāds domā, ka karalienei jāremontē pilis uz sava rēķina, bet pēc pēdējo dienu ziņām karalienei ir palicis „pēdējais uzkrājumu miljons”. Protams, ka viņas Augstībai ir lieli īpašumi, bet viņai nav vēlēšanās pārdot nekustamos īpašumus, lai samaksātu par piļu remontu, kuras ir viņas darbības valsts „ofisi”, ziņo raksta autors.

Tika veikta parlamentārā izmeklēšana, lai noskaidrotu elektroenerģijas izdevumu paaugstinājumu par 14%. Tika noskaidrots, ka iemesls nav apstāklī, ka Bakingemas pilī aizmirst izslēgt gaismu, bet tādēļ, ka karalienes pilīs ir pārāk veci boileri, un tos jāmaina uz jaunākiem, lai panāktu taupību”, atzīmē izdevums.


Написать комментарий