Daugavpils Poļu namā tagad varēs meditēt un baudīt mieru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pilsētnieki ir pieraduši, ka Daugavpils Poļu nams priecē un pārsteidz ar kvalitatīviem pasākumiem un neparastām izstādēm. Neliela ekspozīciju zāle nekad nav tukša, un katras izstādes atklāšana ir nelieli svētki.

Trešdien, 16.oktobrī, Poļu kultūras centrā tika atklāta kārtējā izstāde – „Abstrakcija”. Tās autore – grafiķe, dizainere un fotomāksliniece Alīna Petkune pastāstīja portālam Gorod.lv, ka skatītāju uzmanībai ir piedāvāti 19 fotodarbi – savdabīgas vizuālās meditācijas, kuras dāvā miera sajūtu. Atklāšanas ceremonijā piedalījās Latviešu kultūras centra džeza studijas mūziķes Irinas Grīnbertes vadībā, kuras priecēja klātesošos ar pazīstamiem skaņdarbiem un nemaz netraucēja meditēt, apskatot māksla darbus.

Alīna šo izstādi saista ar minimālismu, atzīmējot, ka tā ir veltīta klusumam. „Katrai mākslinieka izstādei ir savs raksturs un garastāvoklis. Parasti tās mudina uz kādu aktivitāti, taču šoreiz es piedāvāju pavadīt laiku, meditējot un izbaudot klusumu”, paskaidroja māksliniece.

Tā ir A.Petkunes piektā personālizstāde Poļu namā, kas apvieno fotogrāfisko glezniecību, fotoklasiku un abstrakciju. Pēc mākslinieces vārdiem, viņai esot tuvs mūsu slavenais novadnieks Rotko, viņa pasaules uztvere un tas, ka viņš neizmantoja šablonus. Viņas pašreizējās aizraušanās ir fotogrāfija, grafika un dizains, tomēr Alīna atzīst, ka varētu pievērsties arī skulptūrai un keramikai.

Pulcējušies skatītāji – poļu „Škoļnaja hatka” mazie dalībnieki un vecākās meitas Alises draudzenes – aktīvi interesējās par neparastām fotogrāfijām un to tapšanas procesu.

Māksliniece ir četru meitu māte, kas, pēc Alīnas vārdiem, netraucē, bet, tieši otrādi, motivē pievērsties radošajai darbībai, rīkot izstādes, studēt maģistrantūrā, rakstīt grāmatu. Tas pierāda visiem zināmu patiesību – talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā.

Ja jums rodas vēlme izbaudīt klusumu, noteikti apmeklējiet izstādi Poļu kultūras centrā, kura būs apskatāma mēneša laikā.



Написать комментарий