Austrāliete trīs stundas mākslīgi elpināja vistu, kura iekrita baseinā 1

foto: rex
foto: rex

Sieviete patērēja trīs stundas aklās vistas mākslīgajai elpināšanai – mīļākajam meitas mājdzīvniekam pēc vistas iekrišanas baseinā. No dzimšanas brīža aklo vistu, kuru sauc par Čuki Vuki (Chooky Wooky) izvilka pēc tam, kad stiprais vējš viņu iepūta ūdenī.

Likās, ka nav nekādas cerības uz to, ka vista izdzīvos, bet Sidnejas iedzīvotāja Roberta Rapo nepadevās un veltīja visas pūles, lai izglābtu vistas dzīvību. Trīs stundas sieviete veica vistai netiešo sirds masāžu un mākslīgi elpināja, mēģinot atgriezt viņai dzīvību.

Šausmās sastingusī meita Raina ar bažām skatījās uz mātes mēģinājumiem reanimēt putnu un, kad cerību viņu glābt gandrīz nebija, Čuki Vuki pēkšņi padeva balsi un sāka kustēties.

Pēc vistas atgūšanās, kam bija nepieciešams ne pārāk daudz laika, māte un meita aiznesa viņu uz mājām, kur ar fēna palīdzību apžāvēja viņas spalvas, raksta Lielbritānijas tabloīds Mail Online.
Čuki nekavējās ar pateicību un tās pašas dienas vakarā izdēja olu.

Pēc Robertas vārdiem Čuki Vuki bija īsts ar autismu sirgstošās Rainas draugs, paskaidrojot, ka viņa labāk jūtas dzīvnieku nevis cilvēku vidū. Aklā vista sāka dzīvot viņu mājā pirms vairākiem gadiem, šo gadu laikā kļuva par pilnvērtīgu ģimenes locekli un tuvu meitenes draugu.

„Viņa ir mans mazais bērns, – pateica Raina žurnālistiem. – Es viņu izaudzēju un mīlu viņu”.

Runājot par neiedomājamo vistas atdzimšanu, Raina atzīmēja: „Viņa vienkārši ir brīnumvista”.



Написать комментарий

Lennebergas Emīls arī piedzīvoja brīnumainu vesela vistu bara augšāmcelšanos, pie tam tās vistas neviens neelpināja. (skat. A Lindgrēne "Lennebergas Emīls") Laikam jau taiem putniem ir tāda reakcija, ka šoka stāvoklī tās pamirst. Uz kādu laiciņu. Un atdzīvojas, kad laiciņš pagājis. Arī bez elpināšanas.:)