Plašākie kūlas ugunsgrēki reģistrēti Daugavpils novadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

VUGD statistikas dati liecina, ka triju gadu laikā – no 2011. līdz 2013.gadam – Latvijā plašākie kūlas ugunsgrēki ir reģistrēti Daugavpils novadā, portālam Gorod.lv paziņoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Inga Vetere.

„Protams, daudz ir atkarīgs no laikapstākļiem, bet, spriežot pēc pieredzes, pirmie kūlas ugunsgrēki līdz ar pirmo atkusni tiek reģistrēti jau janvārī vai februārī, savukārt martā un aprīlī kūlas ugunsgrēki tiek reģistrēti gandrīz katru dienu.

Ugunsgrēku skaits ir atkarīgs no laikapstākļiem, tomēr statistikas dati liecina, ka Latvijā ir novadi, kuros notiek desmitiem kūlas ugunsgrēku, un novadi, kuros šādi gadījumi netiek reģistrēti vispār”, pastāstīja Inga Vetere.

Statistikas dati liecina, ka, neskatoties uz to, ka salīdzinājumā ar 2012.gadu kūlas ugunsgrēku skaits Daugavpils novadā ir samazinājies divreiz – no 110 līdz 53, novadā ir izdeguši 1 289 440 kvadrātmetri pērnās zāles. Salīdzinājumam minēsim, ka Rēzeknes novadā 2013.gadā ir reģistrēti 45 kūlas ugunsgrēki un izdeguši 625 160 kvadrātmetri pērnās zāles, Preiļu novadā ir reģistrēti 4 ugunsgrēki un izdeguši 102 200 kvadrātmetri, Ilūkstes novadā – 1 kūlas ugunsgrēks un 5 000 kvadrātmetri pērnās zāles.


Написать комментарий