Nedēļas laikā daugavpilieši varēs iepazīties ar labākajām Lietuvas režisoru filmām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 17.oktobrī, daugavpilieši un pilsētas viesi varēs sākt iepazīties ar Lietuvas kultūras dzīvi.

Tas ir saistīts ar to, ka šonedēļ Daugavpilī sākas Lietuvas kino dienas, kuras organizē Lietuvas vēstniecība Latvijā un Daugavpils Latviešu kultūras centrs. 17.oktobrī plkst.18:00 kinoteātrī „Renesanse” notiks Lietuvas kino dienu atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies Lietuvas vēstnieks Latvijas Republikā Ričards Degutis.

Pasākumu rīkotāji cer, ka Lietuvas kino dienu laikā skatītājiem piedāvātās 8 kinofilmas ieinteresēs mūsu pilsētniekus. Turklāt to vidū būs mūsu valstī populārā lietuviešu aktiera Donata Baņona dēla Raimunda 1990.gadā uzņemtā filma „Bērni no „Amerikas” viesnīcas” par 70.gadu Kauņu.

Daugavpilī piedāvātās kinofilmas ir vairāku kinoprēmiju, tostarp Berlīnes kinofestivāla balvas, ieguvējas. Lietuvas kino dienu repertuārs ir ļoti daudzveidīgs, tas nozīmē, ka katrs skatītājs var izvēlēties sev tuvāko kinožanru – psiholoģisko drāmu, trilleru, fantastiku, dokumentālo filmu.

Jāatzīmē, ka ieeja visos kinoseansos ir bez maksas. Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā un krievu valodā.

Sīkāka informācija par kinoseansiem ir pieejama šeit.


Написать комментарий