Daugavpils pilsētas pašvaldība čempionāta snūkerā rīkošanai iedalīs 35 tūkst. latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 17.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par līdzekļu iedalīšanu 35 tūkst. latu apmērā Pasaules čempionāta snūkerā amatieriem rīkošanai, kas notiks Daugavpilī no 27.novembra līdz 8.decembrim.

Dotācija no neparedzētiem gadījumiem domātiem līdzekļiem tiks iedalīta Daugavpils Olimpiskajam centram (DOC), kur arī norisināsies čempionāts. Saskaņā ar sagatavoto tāmi, pasākuma sagatavošana un rīkošana kopumā izmaksās 66 720 latus.

Tiek plānots, ka aptuveni 22 tūkst. latus sastādīs balvu fonds, 15 tūkst. būs nepieciešami treneru un personāla dzīvošanas un ēdināšanas izdevumu segšanai, 7 tūkst. – sporta arēnas aprīkošanai, 5 tūkst. – zāles un DOC nomai, aptuveni 4 tūkst. – sacensību dalībnieku transporta izdevumu apmaksai, 4,5 tūkst. – informatīvajiem materiāliem, aptuveni 3 tūkst. – čempionāta atklāšanas un noslēgšanas ceremoniju rīkošanai.

Atbildot uz Finanšu komitejas deputātu jautājumiem, DOC vadītājs Uldis Pastars paziņoja, ka šī čempionāta uzvarētāji iegūs tiesības piedalīties profesionāļu čempionātā. Tiek plānots, ka čempionātā piedalīsies 250-300 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm. Šāda veida čempionāts Eiropā notiks pirmo reizi, tas notiks Daugavpilī, jo Liepājā tā rīkošana nav iespējama sakarā ar kāda uzņēmuma maksātnespēju, paziņoja U.Pastars.

Gala lēmums par pašvaldības finansējuma iedalīšanu tiks pieņemts Domes sēdē pēc nedēļas – 24.oktobrī.


Написать комментарий