Sventes pagastam būs savs ģērbonis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes deputātu sēdes gaitā Sventes pagasta pārvaldes vadītāja Brigita Vasiļevska sniedza informāciju par to, ka pagastam pavisam drīz būs savs ģērbonis.

Sadarbībā ar mākslinieci Silvu Linarti jau ir izstrādāta ģērboņa skice – tas ir sudraba zvans uz zila fona, kura ideja radās, pateicoties skaistajai teikai par Sventes ezera rašanos. Turklāt tas jau ir apstiprināts Heraldikas valsts komisijas sēdē.

„Saskaņā ar seno teiku vieta, kur tagad atrodas Sventes ezers, bija skaista baznīca. Katru svētdienas rītu varēja dzirdēt šīs baznīcas zvana skaņas, kuras sauca cilvēkus uz dievkalpojumu. Vienu reizi pavasara svētdienā, kad baznīca bija ļaužu pilna, tā pēkšņi nogrima, bet tās vietā parādījās ezers, kuru nosauca par Sventes jeb „svēto” ezeru. No tā laika svētdienās var dzirdēt baznīcas zvana skaņas un dziedātāju balsis, bet tas, kuram izdosies sadzirdēt lielā zvana skaņas, nodzīvos ilgu un laimīgu dzīvi”, - pastāstīja B. Vasiļevska.

Zīmīgi, ka jau nākamnedēļ, 24. oktobrī Sventes pagasta pārstāvji kopā ar Sventes skolas skolēniem, kā arī Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska dosies uz valsts prezidenta pieņemšanu, kas veltīta tradicionālajiem Municipālo ģerboņu svētkiem.


Написать комментарий