Nākamā gada valsts budžets nav sociāli neaizsargātāko interesēs, uzskata tiesībsargs

foto: F64
foto: F64

Nākamā gada valsts budžets, kuru ceturtdien Saeima pieņēma pirmajā lasījumā, nav sociāli neaizsargātāko grupu interesēs, piektdien intervijā Latvijas televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja tiesībsargs Juris Jansons.

Budžets, kurš gan vēl nav līdz galam apstiprināts, nemazinās sociālo nevienlīdzību Latvijā, uzskata Jansons. Tiesībsargs sacīja, ka pensionāriem par dažiem latiem ir paaugstinātas pensijas, taču "pēc būtības jautājums netiek risināts" un viņu stāvoklis joprojām ir uzskatāms par ņirgāšanos.

Tiesībsargs uzskata, ka neapmierināti par nākamā gada budžetu varētu būt arī prokuratūrā un citās izmeklēšanas iestādēs. Tur nepietiekamais finansējums ir iemesls ilgam izmeklēšanas darbam, savukārt tas noved pie sūdzībām Eiropas Cilvēktiesību tiesā, bilda tiesībsargs. Arī Tiesībsarga birojs ir nemierā ar viņiem paredzētajiem līdzekļiem nākamajā gadā.

Jau vēstīts, ka pārliecinošam vairākumam jeb 65 deputātiem balsojot "par" un 27 deputātiem balsojot "pret", Saeima ceturtdien, 17.oktobrī pirmajā lasījumā pieņēma 2014.gada valsts budžeta likumu.


Написать комментарий