Partijas „Tautas kontrole” pārstāvis: 100 dienās notika tikai kadru maiņa Daugavpils pilsētas pašvaldības struktūrās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Partijas „Tautas kontrole” loceklis Viktors Friliņš uzskata, ka jaunajam Daugavpils pilsētas domes sasaukumam pagaidām nav ar ko lepoties.

„Mūsu iniciatīvas grupa ir spiesta uzstājīgi lūgt nepieciešamo informāciju, atbildē saņemot tikai mūžīgas atrunas un aizbildinājumus. Sākotnēji centāmies palīdzēt mūsu partijas biedram pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam Pēterim Dzalbem – iesniedzām mūsu konstruktīvos priekšlikumus dažādos jautājumos, bet vēlāk izteicām viņam neuzticēšanos, par ko paziņojām sabiedrībai.

Augustā piedāvājām savu variantu, kā varētu atrisināt situāciju sadzīves atkritumu apsaimniekošanas jomā, bet P.Dzalbe nevēlējās diskutēt par šo jautājumu. Atļaušos izteikt pieņēmumu, ka viņam šajā ziņā ir savas intereses, jo pirms vēlēšanām Dzalbes kungs ļoti skaisti runāja par audita veikšanu SIA „Daugavpils DzKSU” ar mērķi izprast tur izveidojušos situāciju.

Mūs interesē rezultāts, nevis darba imitācija. Jā, tika atlaista SIA „Daugavpils DzKSU” vadība, organizētas divas sapulces.

Diemžēl, pēdējā sapulce, kuru pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks organizēja kopā ar deputātu V.Bojarūnu, rezultātus nedeva. Tā nebija labi sagatavota un nedeva rezultātus, jo cilvēkiem nepastāstīja par iepriekšējām un jaunām cenām, par izdevīgumu utt. Tika pārrakstīti Ministru kabineta noteikumi, lai nerunātu par problēmām, bet cilvēkus interesē pakalpojumu maksa un kvalitāte.

Mums netika piedāvāta ne izstrādāta metodika, ne summas, kuras būs jāmaksā. Tomēr sapulce palīdzēja saprast, ka dažas personas ir nekompetentas.

Šajās 100 dienās notika tikai kadru maiņa pašvaldības struktūrās, bet tas bija nepieciešams nevis iestāžu darba uzlabošanai, bet pēdu jaukšanai”, uzskata V.Friliņš.


Написать комментарий