Daugavpils pilsētas domes deputāti strīdējās vīna dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 17.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti kaislīgi diskutēja par grozījumiem noteikumos, kuri paredz iespēju nodarboties ar vīna tirdzniecību pilsētas pasākumos.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paskaidroja deputātiem, ka saistošajos noteikumos par ielu tirdzniecību Daugavpilī ir iekļauta jauna daļa par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību publisko pasākumu rīkošanas vietās, kas ir saistīta ar jaunu biznesa veidu – mājas vīna tirdzniecību.

Neskatoties uz to, ka, pēc V.Nadeždina vārdiem, noteikumos esot atrunātas šāda veida tirdzniecībai izvirzītās prasības, un tās esot saistītas tikai ar mājas vīna (kura stiprums ir līdz 18 grādiem) tirdzniecību, četri no sešiem klātesošajiem deputātiem (izņemot Juriju Zaicevu un Dmitriju Rodionovu) uzdeva dažādus jautājumus un piedāvāja precizēt formulējumus.

Jānis Lāčplēsis pirmais apjautājās, vai vīna tirdzniecība publiskajos pasākumos nesagādās neērtības un ierosināja precīzāku noteikumu formulējumu. Anatolijs Gržibovskis un Pēteris Dzalbe jautāja, kādā veidā un kādā laikā tiks atļauta minētā tirdzniecība.

Savukārt Rita Strode paziņoja sekojošo: „Es balsošu pret. Ja cilvēks vēlas iedzert vīnu, tas jādara tam paredzētās vietās. Pieņemot grozījumus, mēs atļausim visos svētkos, arī bērnu pasākumos, oficiāli tirgot alkoholu, un tas kļūs par svētku daļu. Līgo svētkos tiek tirgots alus, bet šie ir vienīgie šāda veida tautas svētki”. Viņa piebilda, ka neesot pret alkoholisko dzērienu tirdzniecību publiskajos pasākumos, un ražotāji var ar to nodarboties citās vietās.

Rezultātā, uzdodot precizēt dažus noteikumu formulējumus, 5 no 6 Finanšu komitejas deputātiem nobalsoja par grozījumu pieņemšanu, Rita Strode nobalsoja pret.


Написать комментарий