Turcija ir vīlusies par ES

foto: vinnitsaok.com
foto: vinnitsaok.com

Turcijas iestāšanās Eiropas Savienībā pazaudēja savu pievilcību valsts pilsoņu vidū. Pievienošanos ES atbalsta tikai 18 – 20% valsts iedzīvotāju.

„Mūsu tautu ievērojami mazāk interesē Turcijas iestāšanās Eiropas Savienībā. Ja agrāk šo ideju atbalstīja 75% valsts iedzīvotāju, tad patlaban šīs līmenis sastāda 18 – 20%”, – paziņoja Turcijas vicepremjers Bjulents Arinčs Bursas pilsētā svinīgajā ceremonijā, kas veltīta Kurban–barama svētkiem.

Pēc vicepremjera vārdiem tā iemesls slēpjas Turcijas realitātē, nevis Eiropā. „Tā nav mūsu vaina. Iemesls ir to Eiropas valstu bezatbildīgā uzvedība, kuras pastāvīgi veido Turcijai vienu barjeru pēc otras, un cenšas mums rīkot pratināšanas”, – viņš uzsvēra.

Bjulents Arinčs atgādināja, ka Turcijai no 2005. gada notiek aktīvas pārrunas par iestāšanos ES. Tāpat viņš atgādināja, ka Turcija nav atkāpusies no šīs idejas. „Mēs neesam veikuši atpakaļ nevienu soli no 50 gadus ilgā sapņa iestāties ES, veicām atbilstošu darbu un „mājas uzdevumu” esam izpildījuši”, – pateica politiķis.

Oficiālās pārrunas par Turcijas iestāšanos Eiropas Savienībā sākās 2005. gadā. No tā brīža puses atvēra 13 no 35 tehniskajiem punktiem, kurus jāizpilda Turcijai, lai apmierinātu nepieciešamos dalības ES nosacījumus, – ziņo dni.ru.

Pārrunas vairākkārt apgrūtināja konflikti un domstarpības, kuras noveda pie to apturēšanas. Pēdējo triju gadu laikā puses neatvēra nevienu jaunu tehnisko punktu, turklāt uz šo brīdi Turcija spēja pārrunu laikā slēgt tikai vienu punktu.


Написать комментарий