Ja notiks integrācijas Eiropā „nodevība”, Ukrainu sagaida liela tautas sacelšanās

foto: svobodaslova.in.ua
foto: svobodaslova.in.ua

Eiropas eksperti pareģo Ukrainai revolūciju gadījumā, ja varas iestādes atteiksies no integrācijas Eiropā un pagriezīsies uz Maskavas pusi.

Savdabīgu Ukrainas revolūcijas notikumu atkārtojumu var izraisīt ārējie faktori, piemēram, Kijevas varas iestāžu atteikšanās no integrācijas Eiropā un pagriešanās uz Maskavas pusi. Par to komentāros radio paziņoja Čehijas filozofs, analītiķis un bijušais galvenais Čehijas prezidenta Vaclava Havela padomnieks, bet patlaban Ņujorkas universitātes rektors Prāgā Irži Pege, ziņo censor.net.ua.

„Es domāju, ka situācijas Ukrainā pasliktināšanās un kaut kādu sistēmas problēmu gadījumā, var atkārtoties revolūcija. Piemēram, patlaban mēs novērojam pieaugošo Krievijas spiedienu uz Ukrainu, lai traucētu tai virzīties uz Eiropu, integrāciju ar Eiropas Savienību. Tādēļ gadījumā, ja Ukraina šajā situācijā pakļausies Krievijas ietekmei un atteiksies no integrācijas ar ES, tas var izsaukt, vispirms jau Ukrainas Rietumos, lielu tautas sacelšanos”, - teica bijušais Havela padomnieks.


Написать комментарий