SIA „Daugavpils ūdens” uzdos samazināt vairāku miljonu vērtā projekta sadārdzinājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja sēdes darba kārtībā iekļautu papildjautājumu par grozījumiem lēmumā par Domes līdzfinansējuma iedalīšanu ūdensapgādes un kanalizācijas attīstības projektam, kuru īsteno SIA „Daugavpils ūdens”.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka kopējā projekta summa esot pieaugusi, jo pēc iepirkumu veikšanas dažu līgumu summa bija lielāka, nekā netika plānots, un sakarā ar to, ka projekts jau tiek īstenots, radusies nepieciešamība koriģēt tā izmaksas.

Patlaban projekta ietvaros ir noslēgti 4 līgumi: divi līgumi nepārsniedz iepriekš ieplānotās summas, bet divu līgumu summas ir daudz lielākas par plānotām, tādēļ, pēc pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša vārdiem, divi konkursi jārīko atkārtoti.

Finanšu nodaļas vadītāja atzīmēja, ka sākotnēji bija plānots, ka projekts izmaksās 15 miljonus latu (11 no tiem bija projekta līdzekļi), bet pēc iepirkumiem tika konstatēts sadārdzinājums, un šobrīd kopējās projekta izmaksas ir 17,7 miljoni latu.

Šo starpību – aptuveni 6,7 miljonus – jāsedz uzņēmumam un pašvaldībai, taču tā ir liela nauda, tādēļ tika nolemts izsludināt divus konkursus, lai samazinātu sadārdzinājumu.

Atgādināsim, ka projekts „Ūdensapgādes attīstība Daugavpilī, III kārta” tiks īstenots 30 mēnešu laikā – tā īstenošana uzsākta 2011.gadā. Projekta pamatmērķis ir ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana un rekonstrukcija.

Gala lēmums tiks pieņemts pēc nedēļas.


Написать комментарий