Pamatskolas direktors: Jaunie noteikumi būtiski nemainīja skolas darba dienas organizāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 10.septembrī Ministru kabinets pieņēma grozījumus noteikumos „Par higiēnas prasībām pamatizglīttības, vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēm”, kuri paredz, ka pamatizglītības, vidējās izglītības un profesionālajās skolās pusdienas organizē ne ātrāk kā plkst.11:00, tāpat skolām jānodrošina pusdienu pārtraukums, kas ilgst vismaz 30 minūtes.

Portālam Gorod.lv ir zināms, ka jauno noteikumu ievērošana dažām skolām sagādā neērtības. Lai ievērotu minētos noteikumus, skolās no septembra tika grozīts mācību stundu saraksts, ieviesti garāki starpbrīži, sakarā ar ko mācību diena kļuva garāka, tāpat daudzi skolotāji saskārās ar disciplīnas problēmām, jo pēc garā starpbrīža skolēniem ir grūti atgriezties pie mācībām.

Par to, kādā veidā jaunie noteikumi ietekmē skolu darbu, portālam Gorod.lv pastāstīja Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs.

Viņš paskaidroja, ka jaunie noteikumi, kuri palīdz organizēt skolas pusdienas, daudz ērtāki ir skolām ar lielu skolēnu skaitu, jo 15-20 minūšu laikā tos ir grūti kvalitatīvi apkalpot. Kā arī dažās skolās ēdināšanas telpas atrodas visai tālu no telpām, kurās notiek mācību stundas, sakarā ar ko tika noteikts, ka starpbrīžiem jābūt garākiem.

„Biķernieku pamatskolā arī pirms grozījumiem pusdienlaiks sākās pēc plkst.11:00, jo mūsu skolēniem ir iespēja paēst arī brokastis, tādēļ šajā ziņā mums problēmas neradās. Tāpat mums nav mainījies zvanu saraksts”, informēja pamatskolas direktors.


Написать комментарий