Radiācijas mērījumi kanālos pie „Fukusimas” sasniedza maksimumu

foto: Kimimasa Mayama/Reuters
foto: Kimimasa Mayama/Reuters

Piektdien, 17. oktobrī veiktie radiācijas mērījumi AES „Fukusima–1” drenāžas kanālos uzrādīja šokējošus rezultātus. Diennakts laikā beta starojuma līmenis pieauga gandrīz 15 reizes un sastādīja 34 bekerelu uz litru šķidruma.

Šos datus sniedza „Fukusimas” operatora kompānijas TEPCO preses dienests.

Ūdens paraugos, kuri tika paņemti dienu iepriekš, radioaktīvā starojuma līmenis sastādīja 2300 bekerelu uz litru, kas tika uzskatīts par maksimumu no radioaktīvo ūdeņu izplūšanas momenta no cisternām, kurās tiek uzglabāts ūdens pēc reaktoru dzesēšanas šī gada augustā, – ziņo alternews.com.  

Zināmu laiku pirms oktobra mērījumiem kompānija TEPCO jau ziņoja par augsto beta starojuma līmeni stacijas gruntsūdeņos. Mērījumi paraugos, kuri tika paņemti tehniskajās akās dažu metru attālumā no cisternas, parādīja rezultātu 400 tūkst. bekerelu, bet diennakts pieaugums sastādīja 6500 reižu. Kraso radiācijas līmeņa pieaugumu TEPCO eksperti izskaidro ar nesenajām stiprajām lietusgāzēm, kuras sev līdzi atnesa taifūns. Tās noveda pie piesārņojuma nokļūšanas ūdenī kopā ar nokrišņiem. Fukusimas situāciju patlaban apgrūtina arī ūdens ar augsto stroncija saturu nokļūšanas bīstamība okeānā kopā ar gruntsūdeņiem.


Написать комментарий