Daugavpils novada dome apstiprināja noteikumus par atvieglojumiem NĪN maksātājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika izskatīts jautājums par atvieglojumiem nekustamā īpašuma nodokļu (NĪN) maksātājiem Daugavpils novada pašvaldības teritorijā.

Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes Ieņēmumu nodaļas vadītājs Jānis Vanags paskaidroja portālam Gorod.lv, ka saistošie noteikumi par atvieglojumiem Daugavpils novadā tika pieņemti 2010.gadā, tādēļ ir nedaudz novecojuši un tie jāpapildina.

Tagad saistošajos noteikumos ir atrunāts, ka mājokļa un piegulošās zemes nodokļa atvieglojumi tiks piešķirti maznodrošinātām personām (par periodu, kurā šis statuss bija aktuāls), 1. un 2.grupas invalīdiem, pensionāriem, cilvēkiem, kuri veic saimniecisko darbību. Noteikumos ir atrunāts, ka atvieglojumiem var pieteikties arī juridiskas personas, kuras gadā nodrošina ar darbu vairāk nekā 10 cilvēkus. 

Pēc J.Vanaga domām, jaunie noteikumi atvieglos nodokļu slogu, kā arī veicinās uzņēmējdarbības attīstību Daugavpils novadā. Tiek plānots, ka nākotnē nodokļu maksātāji varēs izmantot vēl lielāku atvieglojumu skaitu.

Jāatzīmē, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā 2014.gada 1.janvārī.


Написать комментарий