Mākoņaina laika dēļ daugavpilieši nevarēs novērot Mēness aptumsumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 18.oktobrī, mūsu valsts teritorijā vējš būtiski pastiprināsies, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saskaņā ar meteorologu informāciju, pēcpusdienā no plkst.14:00 līdz 18:00 Rīgā un jūras piekrastē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās sasniegs 25 metrus sekundē – vētras spēku.

Jāatzīmē, ka vairāk nekā pirms 45 gadiem šajā dienā vētras spēks Liepājā bija sasniedzis rekordātrumu – 48 metrus sekundē.

Neskatoties uz augstākminēto, piektdien vēja brāzmas Daugavpilī nepārsniegs 10-15 metrus sekundē. Dienas garumā mūsu pilsētā saglabāsies mākoņains laiks, iespējams īslaicīgs lietus vai pat slapjš sniegs.

Gaidāmās brīvdienas daugavpiliešus un novada iedzīvotājus ar siltuma laiku nelutinās – gaiss iesils līdz +6...+8 grādiem dienā un +1...+2 grādiem naktī.

Tomēr sestdien, 19.oktobrī, gaidāms skaidrs un saulains laiks. Gaisa temperatūra būs aptuveni +8 grādi pēc Celsija skalas. Savukārt svētdien Daugavpilī sola lietainu un apmākušos laiku.

Jāatzīmē, ka naktī no piektdienas uz sestdienu Latvijas, tāpat kā visas pasaules, iedzīvotāji varēs novērot daļēju pusēnas Mēness aptumsumu. Pēc zinātnieku vārdiem, aptumsums ilgs no plkst. 00.48 līdz 4.52 pēc Latvijas laika.

Maksimālā aptumsuma fāze tiks sasniegta plkst.2.51 pēc Latvijas laika.

Tiesa, lai novērotu šo parādību, jābūt atbilstošiem laikapstākļiem, kurus sinoptiķi naktī uz sestdienu nesola.


Написать комментарий