Daugavpils pilsētas pašvaldība turpina pielāgoties eiro ieviešanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gaidot eiro ieviešanu, Daugavpils pilsētas domes deputāti turpina apstiprināt lēmumus, kuros tiek atrunātas dažādu izmaksu un nodokļu summas, maksas pakalpojumu, ieejas biļešu cenas utt.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldības struktūrvienības caurskata savus normatīvos aktus, kuros ir minētas summas latos. Vairākums iestāžu esošas cenas konvertē eiro, bet ir iestādes, kuras sākumā koriģē novecojušas cenas un tikai pēc tam konvertē tās eiro valūtā.

Finanšu nodaļas vadītāja apliecināja, ka konvertēšana eiro valūtā notiek saskaņā ar oficiāli apstiprinātu kursu un pamatojoties uz likumdošanu. Iestādes cenšas caurskatīt cenas tā, lai pakalpojuma cena nepalielinātos, atsevišķos gadījumos, tieši otrādi, - samazinātos.

Piemēram, Sociālo lietu pārvaldes pabalstus noapaļo uz augšu, savukārt summas, kuras ir saistītas ar pabalstu saņemšanu, tiek noapaļotas pabalsta saņēmēja labā.  

„Mūsu iestādes stingri ievēro latu konvertēšanas eiro noteikumus, kaut arī dažreiz to varētu nedarīt. Saskaņā ar likumu, ja summa latos ir apaļa, to var precīzi noapaļot eiro. Taču Daugavpils pilsētas pašvaldība un tās struktūras godīgi ievieš eiro un cenšas noapaļot summas tikai iedzīvotāju labā”, atzīmēja E.Upeniece.

Piemēram, pēdējā Finanšu komitejas sēdē tika skatīts jautājums par Marka Rotko mākslas centra maksas pakalpojumu cenu konvertēšanu eiro valūtā. No 1.janvāra ieejas biļete Marka Rotko mākslas centra oriģinālu zālē maksās 4,98 eiro, visās zālēs – 8,54 eiro. Minētas cenas nav ērtas, tomēr tās tika apstiprinātas.

Savukārt, atbildot uz visus pilsētniekus interesējošo jautājumu par sabiedriskā transporta pakalpojumu maksu, tika paziņots, ka pašreizējie 0,30 lati sastāda 0,42 eiro. Tomēr lēmums par to, vai šī cena tiks noapaļota (un uz kuri pusi), Daugavpilī pagaidām nav pieņemts.


Написать комментарий