Izskanēja XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atskaņas koncerts

foto: naujene.lv
foto: naujene.lv

„Latviešu Dziesmu un Deju svētki. Šīs vārdu salikums modina skaistas gaišas atmiņas par pagājušajiem laikiem, tā ir mūsu tautas garīga dominante arī jaunajā gadu tūkstotī.

Arī šogad, pāri visai Latvijai atkal uzvijās dziesma, pāri visai Latvijai atkal nodimdēja deju soļi. Dziesmu un deju svētki – latviešu spēka avots, kur tauta sanāk atveldzēties pēc pārvarētajām grūtībām un sasmelties spēku un izturību nākamajiem pārbaudījumiem. Tas ir laiks, kad sajūtam viens otra plecu un noskaņojamies uz viena viļņa, uz vienas stigas.” Ar šiem skaistiem vārdiem par latviešu dziesmu un deju svētkiem 2013. gadā 11. oktobrī, Naujenes kultūras centrā plkst.17:00 sākās XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atskaņas koncerts, ziņo Naujenes pagasta portāls.

Koncerta ideja – uz kādu laiku atgriezties dziesmu un deju svētku svinīgajā atmosfērā, kura šogad vasarā valdīja Rīgā un visā Latvijā. Lai realizētu šo ideju tika aicināti XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku dalībnieki no Daugavpils novada un Rīgas. Naujenes kultūras centra foaje apmeklētājiem tika piedāvāta iespēja apskatīt dalībnieku bildes un video no šī gada dziesmu un deju svētkiem. Koncertā piedalījās Naujenes Mūzikas un mākslas skolas kolektīvi: pūšamo instrumentu orķestris, instrumentālais un vokālais ansambļi, Naujenes kultūras centra folkloras kopa „Rūžeņa”, Maļinovas pagasta jauniešu tautu deju kolektīvs „Druvāni” un Rīgas ebreju vidusskolas deju kolektīvs „MAAGAĻ”.
Koncerta laikā valdīja svinīga un īpaša gaisotne. Naujenes kultūras centra kolektīvs pateicas Naujenes pagasta pārvaldei, kā arī visu kolektīvu vadītājiem. Īpašs „paldies” Rīgas ebreju vidusskolas kolektīvam, kurš mēroja tālo ceļu no Rīgas.


Написать комментарий