Iniciatīvu «Godīgs eiro ieviesējs» atbalsta jau 1 007 uzņēmumi Latvijā

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

Kopš 12.jūlija valsts un komersantu kopīgi uzsāktai iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs", kuras mērķis ir aicināt uzņēmējus veikt pareizu un precīzu cenu pārrēķinu un norādīšanu pirms un pēc eiro ieviešanas, pievienojušies vairāk kā 1 000 uzņēmēju no visas Latvijas,informē Ekonomikas ministrija.

Kopš 12.jūlija valsts un komersantu kopīgi uzsāktai iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs", kuras mērķis ir aicināt uzņēmējus veikt pareizu un precīzu cenu pārrēķinu un norādīšanu pirms un pēc eiro ieviešanas, pievienojušies vairāk kā 1 000 uzņēmēju no visas Latvijas. Visaktīvāk iniciatīvu atbalsta uzņēmumi Rīgā, taču liela aktivitāte vērojama arī reģionos.

Līdz šim iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs" pievienojušies 1007 uzņēmumi no visas Latvijas, kopumā reģistrējot vairāk kā 8 000 vietas Latvijā, kur izvietotas iniciatīvas uzlīmes. Visaktīvākie ir Rīgas reģiona uzņēmēji, kur kopumā pievienojušies 642 uzņēmumi, tai seko Vidzeme ar reģistrētiem 199 uzņēmumiem, Kurzemē iniciatīvai pievienojušies 172 uzņēmumi, Zemgalē - 118 un Latgalē 101.

Kā norāda iniciatīvas "Godīgs eiro ieviesējs" dalībnieks ar 1000. pievienošanās numuru - uzņēmuma "ESCdatori" vadītājs Agris Mārtinsons no Kokneses, sava uzņēmuma ietvaros viņš izjūt praktiskos ieguvumus eiro ieviešanas procesā. Eiro ieviešana uzņēmumam sniedz daudz jaunus ieguvumus, piemēram, līdzekļu ietaupījumu no naudas konvertācijas izdevumiem, jo prece tiek iepirkta no sadarbības partneriem ES valstīs. "Turklāt mēs un mūsu ārzemju partneri iegūsim arī drošības sajūtu, jo būsim piesaistīti stabilai valūtai, kā arī naudas pārskaitījumi eiro valūtā uz citām ES valstīm notiks ātrāk un lētāk nekā tas bija līdz šim. Līdz ar to domāju, ka cilvēki naudu neliks zeķē, bet noguldīs to bankā, tādējādi atbalstot mūsu valsts ekonomiku un stabilitāti, kas visiem mums ir nepieciešama", uzsver Mārtinsons.

Savukārt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce akcentē: "Tā kā visa pasaulē muzeju cenas ierasts izteikt veselos skaitļos, arī LNMM apzinās, ka sabiedrībā nebūs viennozīmīgas attieksmes pret to cenu veidolu eiro valūtā, kādu muzeja apmeklētāji jau šobrīd ierauga informatīvajos cenrāžos un kas no 2014.gada 1.janvāra stāsies spēkā praktiskajos norēķinos muzeju kasēs. Pievienojoties iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs", LNMM vēlas informēt sabiedrību, ka Latvijas Nacionālā mākslas muzeja publisko pakalpojumu cenas 2014.gada 1.janvārī nemainīsies, un neērtības, ko apmeklētāji, iespējams, piedzīvos, veicot norēķinus ar tādām summām kā 1,42 vai 4,27 eiro ierasto 1,00 vai 3,00 latu vietā, pasargās viņus no cenu kāpuma."

Paralēli iniciatīvas aktivitātēm Latvijas reģionos iedzīvotāji aktīvi izmanto mājas lapā www.godīgs.lv piedāvāto iespēju ieteikt uzņēmumus, kam būtu jāpievienojas iniciatīvai. Kopumā iedzīvotāji ieteikuši vairāk kā 300 dažādus komersantus, sniedzot pozitīvas atsauksmes par līdzšinējo sadarbību un uzsverot šo konkrēto uzņēmumu nozīmību. Godprātīgu eiro ieviešanas procesu iedzīvotāji saista arī ar tādām klientu apkalpošanas un labas komercprakses vērtībām kā laipnību, informētību un atsaucību, - par to liecina iedzīvotāju iesūtītie ieteikto uzņēmumu apraksti.


Написать комментарий