Valsts un pašvaldību darbinieki par 0,9 miljoniem latu mācīsies lietot “Latvija.lv”

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Valsts tērēs 900 400 latus, lai kopumā 1000 valsts un pašvaldību darbiniekiem iemācītu lietot par valsts naudu radīto vienoto e-pakalpojumu platformu ”Latvija.lv”, svētdien ziņo LTV raidījums ”De facto”.

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) par apmācību nodrošinātāju izvēlējusies kompāniju "ABC software", kura strādājusi arī pie "Latvija.lv" radīšanas.

"De facto" lēš, ka firma par vienas astoņu cilvēku darba grupas apmācīšanu vienas mācību stundas garumā saņems 1071 latu

Finanšu piedāvājumā, kuru saņēmusi un akceptējusi VRAA, esot redzams, ka, piemēram, divu stundu kurss astoņu cilvēku grupai maksās 2780 latu, savukārt  mācību materiālu sagatavošana šādam kursam prasīs 2360 latu. Visgarākie, divpadsmit stundu kursi, gan būšot  lētāki.

Pārrēķinot, cik valsts plāno maksāt par viena cilvēka mācīšanu vienā stundā, neierēķinot mācību materiālus, raidījums secinājis, ka samaksa plānota  no 45 latiemlīdz pat 173 latiem.

Tēriņi par apmācību telpu un projektoru gulsies uz VRAA pleciem, bet datorus un pārējo apņēmusies nodrošināt "ABC software".

„Cena par individuāli pasūtītas mācību programmas izstrādi un novadīšanu par tehnoloģiski sarežģītām lietām nevar būt ļoti lētas, piedāvatā cena ir ļoti adekvāta," raidījumam sacīja"ABC software" valdes priekšsēdētājs Aivars Rožkalns.

Atklātu konkursu par apmācību organizēšanu VRAA nav rīkojusi, turklāt. Un izvērtēts tikai viena pretendenta piedāvājums. Tas tad arī uzvarējis ar zemāko cenu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.


Написать комментарий