Tikai 3% portāla Gorod.lv aptaujāto cer uz labu valsts pensiju 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka tikai 3% respondentu cer uz labu valsts pensiju.

97% no 430 respondentiem paziņoja, ka neesot pārliecināti, ka vecumdienās varēs iztikt ar valsts pensiju vai droši zina, ka to nespēs. 43% aptaujāto uzskata, ka viņu pensija būs niecīga žēlastības dāvana, 39% ir pārliecināti, ka nevarēs izdzīvot, saņemot valsts pensiju. 13% respondentu ir noskaņoti nedaudz optimistiskāk un neapgalvo, bet pieļauj domu, ka viņu pensija varētu neatbilst viņu vajadzībām.

Jāatzīmē, ka labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība) un pensionāru organizāciju pārstāvji ir vienojušies, ka nākamgad pensijas tiks indeksētas.

Saskaņā ar likumu 2014.gadā Latvijā jāatjauno pensiju indeksācija atkarībā no inflācijas apjoma, kura tika iesaldēta ekonomiskās krīzes laikā. Tiek meklētas jaunas iespējas, jo iepriekšējā indeksācijas sistēma paredzēja ļoti minimālu pensiju palielināšanu. Pensionāri pieprasa taisnīgāku pensiju indeksācijas sistēmu.

Swedbank nesen veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka vēlamā pensija, kuru gribētu saņemt Latvijas pensionāri un pašlaik strādājošie iedzīvotāji, ir aptuveni 500 lati mēnesī.


Написать комментарий

Un tie ir situētie ierēdņi.