Daugavpils novada skolas saņems līdzekļus mācību līdzekļu iegādei pirmsskolas vecuma bērniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās sēdes gaitā Daugavpils novada domes deputāti sadalīja līdzekļus, kurus valsts piešķīra mācību līdzekļu iegādei.

Pēc ziņotājas, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītājas Irēnas Bulašas, vārdiem, 2013.gada sākumā bija saņemts valsts finansējums mācību līdzekļu iegādei 6,26 latu apmērā uz katru skolēnu, tomēr Izglītības un zinātnes ministrijas 1.oktobra rīkojums paredz arī papildlīdzekļu iedali.

Zīmīgi, ka šogad ministrija pirmo reizi iedalīja līdzekļus mācību līdzekļu iegādei pirmsskolas izglītības iestādēm, t.i., bērniem 5-6 gadu vecumā (8,15 lati uz katru audzēkni). Tomēr naudas sadales princips ir nemainīgs – nauda seko skolēnam.

Tādējādi vislielāko finansējumu saņems Špoģu vidusskola - 497, 62 latus mācību līdzekļu iegādei pirmsskolas vecuma bēriem, kā arī 610, 73 latus mācību līdzekļu iegādei pamatskolas un vidusskolas skolēniem. Sventes vidusskolai iedalīja attiecīgi 114,21 un 380,05 latus. Silenes vidusskola saņems 130,52 mācību līdzekļu iegādei pirmsskolas vecuma bēriem un 134,25 latus mācību līdzekļu iegādei vidusskolas vajadzībām.

Jāatzīmē, ka, veicot aprēķinus, ministrija ņēma vērā skolēnu skaitu uz 2012.gada 1.septembri, tādēļ arī Daugavpils novada domes Izglītības pārvalde sadalīja līdzekļus, pamatojoties uz pērnā gada rādītājiem.


Написать комментарий