Daugavpils koris „Daugava” iekaroja Sardīnijas skatītājus

foto: Jevģenijs Ustinskovs
foto: Jevģenijs Ustinskovs

Piecu dienu laikā – no 9. līdz 13.oktobrim – piejūras pilsētā Olbijā, Sardīnijā, saulainajā Itālijā, norisinājās 19.Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls.

Tajā piedalījās Daugavpils Latviešu kultūras centra jauktais koris „Daugava” Jevgeņija Ustinskova vadībā, kā arī kori no Itālijas, Bulgārijas, Lietuvas, Gruzijas.

Pēc diriģenta vārdiem, daugavpilieši bija sagatavojuši ļoti daudzveidīgu programmu, kurā ietilpa latviešu, krievu un Eiropas valstu komponistu skaņdarbi. Koris „Daugava” piedalījās 6 koncertos, kuri notika ne tikai pilsētas baznīcās, bet arī Olbijas centrālajā ielā – Corso Umberto I.

Koncertos kopā ar kori piedalījās arī Daugavpils vokālisti: Lietuvas Mūzikas un teātra mākslas akadēmijas studente Vera Taļerko, Latvijas Mūzikas akadēmijas studente Olga Vreša, Daugavpils Mūzikas vidusskolas koncertmeistare Arnita Taraude.

Neskatoties uz to, ka koris „Daugava” ir koncertējis vairākās Eiropas valstīs – Vācijā, Spānijā, Ungārijā, Austrijā, Krievijā, Polijā – Itālijā tas bija pirmo reizi. Daugavpils kolektīva mākslinieciskais līmenis patīkami pārsteidza festivāla rīkotājus, kuri izteica cerību turpināt šo sadarbību.

Jāatzīmē, ka Daugavpils jauktajā korī darbojas 42 dalībnieki un vairāk nekā 15 gadus tā vadītājs ir Jevgeņijs Ustinskovs. Visus dzīvošanas izdevumus sedza Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla organizatoriskā komiteja, finansiālo atbalstu nodrošināja arī Latviešu kultūras centrs.



Написать комментарий